maandag 24 juni 2024
spot_img

Andijker Toneel

Ik was op zaterdag 22 april naar de uitvoering van het Andijker Toneel en heb enorm genoten. Het stuk heette ‘Bravo’ en wat mij betreft was de titel voor de spelers bedoeld. Want die -bravo- en applaus hebben ze verdiend.

Al bij binnenkomst had ik het gevoel in Frankrijk te zijn. Wij werden als publiek gelijk verrast met een live spelende accordeonist die gezellige Franse muziek speelde. Erg leuk gedaan hoor!

Vanaf het begin van het stuk was het al gelijk anders dan anders. Men had een groot televisiescherm opgehangen waarop één van de spelers te zien was. Eveline, gespeeld door Nelinda Broer, had live Skype-verbinding met de zaal en de spelers. Zij bevond zich in Nederland en wij in Frankrijk.

Het viel mij al snel op dat het een modern stuk was. Het meest verrassende vond ik de kwaliteit van het spel wat werd gespeeld. Ze hadden een kleine bezetting en daardoor hadden met name Sam de Vries die Gerard speelde en Daniël Steltenpool die Aktan speelde een enorme rol. Zij stonden van het begin tot het eind op toneel en hadden continue tekst. Complimenten hoe zij de rollen hebben neergezet, wat een goed toneelspel.

Ook Gré Dol die Bibi speelde en Tineke Langius die Isabel speelde hebben het erg goed gedaan. De mooie mimiek van Gré en de moeilijke Franse rol van Tineke.

Tja, en dan wil ik ook even mijn complimenten uiten aan Nelinda Broer. Ik weet dat zij een heftig jaar achter de rug heeft gehad en dan nu zo goed spelen. Super gewoon. Ik was echt onder de indruk van het goede spel van alle spelers. Dit heeft hun nieuwe regisseuse Wendy Sinnige erg goed voor elkaar gebokst.

Wat ik erg leuk vond gedaan waren de figuranten, die als Franse bewoners waren verkleed, tijdens het stuk in de zaal zaten. Aan het eind van het stukje werden ze het toneel opgeroepen en speelden zij mee.

Ook wil ik nog even benoemen dat er veel aandacht is besteed aan het toneel. Tijdens de pauze werd het toneel compleet omgetoverd tot een prachtig Frans huisje waarin een restaurant was gesitueerd. Zo mooi gedaan en ook nog eens zo snel.

Het Andijker Toneel heeft laten zien dat toneel niet saai en ouderwets hoeft te zijn. Het is leuk voor zowel jong als oud.
Bravo voor het Andijker Toneel. Ik, en ook vele anderen heb ik gehoord en gemerkt, hebben enorm van jullie genoten.
Goed gedaan.

Groetjes, José
(een blije bezoeker)

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen