maandag 15 juli 2024
spot_img

Andijker tulpenwandeltocht

Op zondag 1 mei wisten vele wandelaars uit de wijde omgeving het adres op de Kleingouw te vinden voor de Tulpenwandeltocht die werd georganiseerd door IJsclub Andijk. Bijna 250 personen, jong en oud, deden mee met deze wandeltocht door ons mooie dorp Andijk. Met als blikvanger de bloeiende tulpenvelden die ons dorp rijk is.
Veel wandelaars maakten een prachtige foto van deze bloeiende tulpenvelden (gelukkig wel op afstand).

Leuk waren dan ook de verhalen die na terugkomst over hoe mooi ons dorp is. Mooie plekjes zoals wandelen over het Hornpad, langs en over de WF Omringdijk, het mooie vergezicht van het IJsselmeer maar ook door het vakantiepark het Grootslag. Ook het stukje langs de beide jachthavens uitkomend bij Buurtjeskerk vond men prachtig.

Verlengde Raadhuislaan

Maar wat we zeker niet mogen vergeten was het doel waar deze tulpenwandeltocht aan was gekoppeld. GIRO 555 voor de steun aan slachtoffers van de vreselijke gebeurtenissen in Oekraïne. Alle wandelaars waren het met ons eens dat deze tragedie onmiddellijk moet stoppen.
Alle wandelaars werden door 2 tulpenkwekers verrast met een prachtige bos tulpen. Wat een mooi gezicht al die mooie tulpen die meegingen in de rugzak.

IJsclub Andijk wil iedereen bedanken die mee heeft gedaan, hopend dat u hebt genoten. Ook een woord van dank aan allen die ons hebben geholpen om deze wandeltocht te doen slagen. Dank ook aan  Niels Kreuk (Kadijkweg) en Boon/Breg (Cornelis Kuinweg) voor hun boeket tulpen.

Natuurlijk Zorgboerderij de Tulp, de startplaats van de tocht, als ook Restaurant het Grootslag veel dank hier voor IJsclub Andijk.

Bij het maken van dit verslag weten de opbrengst van deze tulpenwandeltocht nog niet maar dat maken we later zeker nog bekend.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen