maandag 24 juni 2024
spot_img

Andijker voetballers helpen Strandvogels aan KNVB beker

Zaterdag 2 juni 2018 gaat de geschiedenisboeken in. Het elftal (JO19) van Strandvogels in Onderdijk heeft na een spannende wedstrijd tegen ‘t Gooi uit Hilversum de KNVB bekerfinale voor Regio West gewonnen! Niet eerder in de geschiedenis van de voetbalclubs in Andijk en Onderdijk is het een team gelukt om de felbegeerde KNVB beker in handen te krijgen.

Al na enkele minuten werd er 1-0 gescoord door Arjan. Daarna schoot Wout, na een corner genomen door Tijmen, de bal mooi binnen 2-0. Vervolgens kopte Tijmen, uit een voorzet door Arjan, de bal keurig binnen en maakte 3-0. Vlak voor rust kwam er een tegen doelpunt 3-1. Na rust kregen onze voetballers duidelijk meer tegenstand. Er werd 3-2 gemaakt. Gelukkig wist Arjan, uit een voorzet van Lars, opnieuw het doel te vinden en werd het 4-2. In de laatste 10 minuten werd er nog 4-3 gemaakt. Gelukkig wist onze doelman Thomas het doel verder dicht te houden. Ruim 100 supporters uit Andijk en Onderdijk waren gekomen om onze jongens aan te moedigen. Ieder doelpunt werd door jongens van het eerste elftal van Onderdijk opgeluisterd met fakkels en luid gejuich.

Toen het eindsignaal klonk waren de spelers uitzinnig van vreugde. Evenals de meegereisde fans langs de lijn. De spelers werden uitgebreid gefeliciteerd. Evenals hun trainers / coaches John Heerens en Menno de Vries die het team al jarenlang begeleiden. Na een fantastische prijsuitreiking op het voetbal complex in Uithoorn werd het feest voortgezet in de bus naar huis. In de kantine van Strandvogels werd het team en fans nog getrakteerd op broodje bal en drank. Tot in de vroege uurtjes werd de welverdiende overwinning gevierd.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen