maandag 4 maart 2024
spot_img

Andijker voetbaltalent Merel Daleman op weg naar het EK van 2018 in het team van jong ORANJE LD

Sporting Andijk is trots op voetbaltalent Merel Daleman, speelster van de MO19 en lid van de selectie van het Oranje LD Meiden Team.
De Andijker club heeft het complex ter beschikking gesteld voor een oefenwedstrijd van dit jong Oranje team tegen een selectie van Sporting Andijk MO17/19.
Woensdag 12 april 19.00u is de aftrap en alle betrokkenen zien het als een hele eer, om een Oranje elftal te mogen ontvangen. Voorafgaand aan de wedstrijd vindt de training plaats en wordt er gezamenlijk met de betrokkenen en ouders gegeten, omdat de meiden uit heel Nederland moeten komen.
De organisatie zorgt voor een hartelijke ontvangst en de meiden zullen op een echte Oranje manier aan de wedstrijd beginnen. Alle speelsters en bezoekende meisjes ontvangen bij binnenkomst gratis een lootje, waarop mooie prijzen te verdienen zijn. Er kunnen ook extra lootjes gekocht worden door alle bezoekers. De opbrengst hiervan is voor de verdere ontwikkeling van het meidenvoetbal bij Sporting Andijk.

Met dank aan de volgende sponsors: Broer Bv, West Friesland Dakbedekking, Kruithof-Hartog Dakbedekking, Dorpshuis Het Centrum, John Stavenuiter Slager, Steltenpool Sport

Waar staat LD voor?
Speciaal voor jongens en meisjes van het praktijkonderwijs van 12-18 jaar organiseert Stichting Pro Talents al vanaf 1994 4 x 4 voetbaltoernooien om het kampioenschap van Nederland. Naast sport en spelplezier worden ook voetbaltalenten gescout en geselecteerd voor de centrale trainingen en oefenwedstrijden op locatie. De afkorting LD staat voor “Learning Disability”, ofwel leerbeperking. De spelers en speelsters van LD teams zitten qua intelligentie een stukje onder het gemiddelde. Veel van de toptalenten voetballen bij KNVB verenigingen in het hele land.
St. Pro Talents zorgt dat met haar unieke individuele begeleidingstraject al haar talenten zo hoog mogelijk voetballen.

EK Nederland 2018
Het Oranje LD Meiden Team is als organiserend land automatisch geplaatst voor het EK in 2018. Dit wordt voor de eerste keer gehouden en is een regelrechte primeur voor ons land. De centrale regio Utrecht is de aangewezen plek om de internationale teams te ontvangen. Amateurverenigingen met goede accommodaties en grotere tribunes worden hiervoor nog aangewezen.

Merel
Merel, lid van Sporting Andijk sinds 2013 is 1 van de gescoute talenten, die in het LD team spelen. Haar naam prijkt veelal bovenaan de lijst van topscoorders. Omdat het voetballen bij Oranje voorgaat, traint zij regelmatig elders in het land bij clubs, waar haar teamgenoten van Oranje lid van zijn. Dit dus vaak als voorbereiding op een wedstrijd tegen diezelfde club. Merel is een echte spits en verricht veel loopwerk en passeerbewegingen in de richting van het doel. Nu ze ook stage loopt en op de zaterdagen vaak een baantje heeft in de vroege ochtenduren, is het spelen van een volledige wedstrijd soms zeer vermoeiend. Ze staat daarin niet alleen, want er zijn meer meiden, die werk combineren met hun hobby. Verder is Merel groot fan van Ajax en het Nederlands elftal en bezoekt ze regelmatig wedstrijden. Hopelijk blijft ze goed presteren en voetbalt ze met plezier bij beide teams, zodat ze wellicht door kan groeien naar het oudere team van Oranje en natuurlijk naar het nog hopelijk ooit weer te vormen eerste damesteam van Sporting Andijk!

Tot ziens op woensdag 12 april om 19.00u bij Sporting Andijk mo17/19 – Oranje LD mo19

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen