donderdag 13 juni 2024
spot_img

Andijker Willem Roes heeft ‘verzamelkoorts’

Willem Roes (69) vertelt: “Mijn verzameling is begonnen na een bezoek aan een verzamelaarsbeurs. Ik zag daar iemand met een grote verzameling reclamepennen. Meteen dacht ik: Dit wil ik ook!
Mijn verzameling is inmiddels zo groot, dat ik mijn pennen bewaar in een grote pennenkast in een aparte kamer van het huis.”

Pennen die Willem dubbel heeft doneert hij aan de opleiding voor hulphonden. Zij laten de pennen recyclen en krijgen een bedrag per kilo. “Inmiddels heb ik al ongeveer 780 kilo gedoneerd. Blijf vooral pennen voor mij verzamelen, pennen die ik ontvang komen -hoe dan ook- goed terecht.”

Mooie ervaring
Willem is met zijn verzameling reclamepennen te zien in het tv-programma ‘Verzamelkoorts!’. Hij vertelt op tv over zijn drijfveren en het verhaal achter zijn bijzondere verzameling. “Het was een mooie ervaring om aan het programma mee te werken. Ik kijk ernaar uit om mijn verzameling op 3 juni met de rest van Nederland te delen.”

Verzamelkoorts op tv
In het programma gaat men op bezoek bij fanatieke en bijzondere verzamelaars, die van hun huis vaak een museum maken. In het programma is te zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen. Op maandagavond 3 juni (om 21.30 uur bij SBS6) is het de beurt aan Willen Roes uit Andijk en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Kijkt u mee?

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen