dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Andijkers (Inter)Nationaal zeer gewild op feesten!

Jari van den Broek (25 jaar) en zijn vriend Sunny Laan (27), die hij al kent vanaf de basisschool, wonen beiden op Andijk. De weekenden zijn ze zelden thuis. “We reizen op dit moment veel naar het buitenland, de komende periode staan o.a. Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Kroatië op het programma.”

De mannen zijn daar niet om op het strand te liggen of te genieten van een stedentrip. Er wordt hard gewerkt tijdens de weekenden. “We staan op grote feesten te draaien. Wij zijn een Hardcore act onder het genre ‘Uptempo Hardcore en Frenchcore’. Hele velden of zalen vol mensen aan het genieten krijgen op onze muziek! Stilstaan is geen optie.”

Gewoon aan het werk
Door de weeks is Jari loodgieter. Het werken als producer van muziek is een uit de hand gelopen hobby, die hij nu naast zijn baan doet. Sunny werkt als ambulant begeleider in de gehandicaptenzorg. Prachtig werk, maar ook hij zou graag fulltime als DJ aan de slag. Jari vertelt -terwijl hij samen met Sunny in de auto zit op weg naar een volgend optreden in Oisterwijk-: “We kennen elkaar al vanaf jongs af aan. Zelf was ik als tiener regelmatig ‘aan het klooien’ op mijn laptop met een programma dat FL Studio heet. Sunny had ook interesse in de richting van muziek mixen. Zo gingen we een keer samen aan de slag en dat ging heel goed.” Sunny vult aan: “Jari is meer de maker van muziek, de producer. Zelf ben ik meer van het mixen, het eigenlijke DJ-werk. We bleken elkaar daarin goed aan te vullen en deze taakverdeling voelt goed.”

Feestjes van vrienden
Met een DJ controller die vrij simpel op een laptop aan te sluiten was, werden Jari en Sunny regelmatig gevraagd te draaien op feestjes van vrienden en bij verjaardagen. “Een DJ cursus bij jongerencentrum R17 (nu Inventas) was een opstapje naar een DJ contest die in de regio gehouden werd. Daaruit rolde weer meer aanvragen. Zo werden we huis DJ bij de Hoek in Wervershoof (nu Van Rooyen) en in Enkhuizen stonden we toen ongeveer 1 x per maand te draaien in kroeg/discotheek ‘Club Seasons’, voorheen bekend onder de naam ‘Brave Hendrik’.

Grote feesten
Het verhaal is eigenlijk: klein begonnen en langzaam groter gegroeid. Ook de muziekstijl veranderde in de loop der tijd. Tijdens het Hard Dance festival ‘Intents Festival’ in Oisterwijk raakten we na onze liefde voor ‘house’-muziek nu ‘besmet’ met het Hardcore virus. Inmiddels draaien we vooral graag ‘Uptempo Hardcore en Frenchcore’. Maar op elke feest passen wij ons wel een beetje aan. Een feest in het buitenland vraagt nu eenmaal om iets anders dan een kermis.”

In de buurt
Onze internationaal veel gevraagde Andijkers die geboekt worden onder de naam ‘Major Conspiracy’ zijn gelukkig niet naast hun schoenen gaan lopen. Na een weekend draaien in het buitenland kunnen ze echt genieten van een regionaal feest. “Kermis Venhuizen waren wij erbij. We draaiden in café de Roode Leeuw. We stonden op Cube in Bovenkarspel in mei en zullen er in september opnieuw staan. Eind augustus draaien we ook weer in Hoorn.”

Zorg dat je er bij bent
Wie de jongens live wil zien zoekt ‘Major Conspiracy’ op en volgt ze op Facebook en Instagram. Dan hoef je geen optreden te missen en kun je heerlijk mee feesten!

 

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen