vrijdag 12 april 2024
spot_img

Andijkers Karel en Lilly zijn voor de eerste maal ouders geworden.

“Onze eerste duif was aan komen vliegen op het Buurtje in Andijk en Helène zocht via Facebook een huis voor hem. Karel, zoals we hem noemden, is toen bij ons komen wonen.” Mariska Reijenga vertelt verder: “Op een goed moment liep er een duif in de winkel waar ik werk. Dat was geen goede plek voor een duif. Ik heb hem meegenomen en bij Karel geïntroduceerd.”

De tweede duif bleek een zij. “We noemen haar nu Lilly.” Het geven van die naam is heel democratisch gegaan. Mariska: “Het personeel van de supermarkt waar ik werk heeft namen ingestuurd. Mijn man -Marco Aalders- en ik hebben er vier favorieten uit gekozen. Het personeel heeft daarna weer gestemd en uiteindelijk werd het Lilly.”

Inmiddels zijn er twee volières aangebouwd, zodat er een ruime vliegruimte is ontstaan waar het tweetal duiven veilig zit. “We willen ze niet los laten ivm twee buizerds achter ons huis. Nu hebben Karel en Lilly het erg leuk met elkaar. Zo leuk dat er een nest met twee eieren kwam. Vandaag waren we getuige van de geboorte van de 1e baby en er is er nog 1 onderweg. Voorlopig heet de ukkepuk Baby. Het personeel denkt vast weer mee voor toepasselijke namen voor deze schattige tweeling. Voorlopig noemen we ze familie Karel!”

Klik hier voor een filmpje

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen