zaterdag 13 april 2024
spot_img

Andijks Gemengd Koor sluit periode af met groots concert en bereidt zich voor op de toekomst!

 Uitzwaaiconcert in Schouwburg Het Park – Hoorn
Ruim zeven jaar geleden begon – de geboren Andijkse – Margreet Drijver-Prins met veel enthousiasme als dirigent bij Andijks Gemengd Koor. Het koor kan terugkijken op een geweldige periode met een gepassioneerd dirigent. De lat werd regelmatig vrij hoog gelegd, maar AGK ging door en ervoor! Het muzikale niveau steeg de afgelopen zeven jaar sneller dan menigeen ooit had kunnen dromen.

Helaas, aan alles komt een eind. Margreet stopt met het dirigeren van haar (maar liefst) negen koren, waaronder dus ook AGK. Op haar verzoek hebben al ‘haar’ koren het afgelopen jaar de geweldige Deutsche Messe van Franz Schubert (en Johann Philipp Neuman) ingestudeerd en de uitvoering daarvan wordt de dirigent als afscheidscadeau aangeboden. En dat wordt groots! Ruim 170 zangers, waaronder dus ook die van AGK, brengen dit muziekstuk zondagavond 14 april om 19.00 uur ten gehore in Schouwburg Het Park in Hoorn. Dit spektakel mag je eigenlijk niet missen! De dirigent wordt hier een passend en op niveau staand afscheid aangeboden. Uiteraard gedirigeerd door Margreet zelf en op zeer fraaie wijze op de vleugel begeleid door Hans Lieberton, de vaste pianist van AGK. Naast de gezamenlijk gezongen Deutsche Messe, voert ieder koor – individueel – twee van haar ‘eigen’ nummers uit, eveneens uitgekozen door Margreet. Er zijn nog enkele toegangskaarten beschikbaar (zie de advertentie elders in dit blad).

De toekomst van AGK na dit vertrek
Wordt AGK nu AGK 2.0? Dat zou zomaar kunnen want er staan het koor nogal wat veranderingen te wachten. Als nieuwe dirigent is de muzikaal gedreven Andijker: Rolf Keur aangesteld, een man met de nodige praktijkervaring. Samen met pianist, tevens componist, arrangeur en liedschrijver: Hans Lieberton, is voor de periode vanaf 27 mei a.s. een compleet nieuw muziekprogramma samengesteld. Dit varieert van o.a. Blues Back to Back via Can’t help falling in love en Harmony, naar het Ave Verum van Mozart, Ebony and Ivory, the Glory of Love en We are the world. Die Gedanken sind frei en Soon and very soon, staan ook op de planning naast nog meer – voor AGK- ‘verse’ nummers, gedeeltelijk gearrangeerd door onze ‘eigen’ Hans Lieberton!

Grijp je kans
Kortom: AGK stoomt zich klaar voor de toekomst en vanaf 27 mei a.s. zijn nieuwe zangliefhebbers van harte welkom op de wekelijkse repetitieavond op maandag van 20.00 – 22.00 uur in Cultura – Andijk. De eerste vier repetities zijn een gratis kennismaking, grijp die kans. En laat je niet afschrikken door de wat hoge gemiddelde leeftijd van het koor want: jong en oud….iedereen gaat ervoor. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen en zingen is nog gezond ook voor een mens!

Webmaster gezocht
Naast zangers zoekt AGK ook een handige webmaster. Bij een nieuwe aanpak past een nieuwe presentatie. De bestaande webpagina is enigszins verouderd. Welke scholier, student of anderszins wil ons hierbij helpen en pakt dit mooie maatschappelijke project op. Laat het even weten via
info@andijksgemengdkoor.nl
of bel secretaris Alice
Schoemaker op 06 48 06 31 67.

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen