woensdag 19 juni 2024
spot_img

Andijks Gemengd Koor viert Jubileum.

Het Andijks Gemengd Koor viert dit jaar haar 70-jarig bestaan. “Wie jarig is trakteert,” zo begint de voorzitter Simon Kuin zijn verhaal. “We hebben de toegangsprijs voor het jubileumconcert op 5 euro weten te zetten, zodat het voor zo veel mogelijk mensen mogelijk is om dit jubileum met ons mee te vieren. U bent van harte uitgenodigd”.

Reis door Europa
Voor het Jubileumconcert is gekozen voor liedjes uit verschillende landen. “U wordt meegenomen op een reis door heel Europa. We starten in Rusland en komen via de verschillende landen terug in Nederland. Bij elk land brengen we één of meer passende liedjes ten gehore. ”Het concert wordt gegeven op 9 februari 2018 in de Gereformeerde kerk in Andijk. Kaarten zijn te verkrijgen via de website van het koor, via de leden en aan de kerk. “Het zal een hele belevenis worden, want naast de prachtige klanken van het koor is er ook veel aandacht besteed aan de rest van de entourage.”

Het koor telt ruim 50 leden
Het koor staat onder leiding van dirigent Margreet Drijver en wordt begeleid door pianist/organist Edwin Hinfelaar. Tijdens het jubileumconcert zal ook violist Boris Visser meespelen. Het koor bestaat uit ca. 55 mensen. Alten en bassen, tenoren en sopranen. “Er is nog plaats voor nieuwe leden. Mensen, jong en oud, al dan niet uit Andijk die interesse hebben om bij een gezellig meerstemmig koor te komen zingen zijn van harte uitgenodigd om tijdens de open repetitie langs te komen.”

Repetities
Elke maandagavond wordt er gerepeteerd in Cultura. De voorzitter geeft dan de belangrijkste mededelingen door aan het koor en als er jarigen zijn wordt er gezamenlijk voor de jarige gezongen. Natuurlijk is er aandacht voor ademhalingsoefeningen en stemoefeningen en dan wordt er volop gezongen. “Tijdens de open repetitie op 19 februari zijn geïnteresseerden, die graag mee zouden willen zingen, van harte welkom. “Want wie het niet probeert, leert het nooit!”

Muziek verbindt
Muziek verbindt mensen. Het repertoire van dit koor is daar ook uitermate geschikt voor. Het is een verscheidenheid van liedjes met populaire songs en echte klassiekers. “Na het jubileumconcert starten we meteen met een nieuwe repertoire, de kerstliedjes komen dan onder andere weer aan bod. Want er gaat heel wat oefening aan vooraf, voordat het klinkt zoals het Andijks Gemengd Koor hoort te klinken. Warm, zuiver en met liefde voor de muziek.”

Donateurs
Het koor kent vele donateurs. Zij kunnen hun donateurskaart 2017 aan de deur, bij de kassa, inwisselen voor een entreekaart. Draagt u het koor een warm hart toe en wilt u meezingen, vaker een concert bijwonen of donateur worden? Dan kunt u voor alle informatie terecht op www.andijksgemengdkoor.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen