maandag 4 maart 2024
spot_img

Andijkse beauty staat in finale Miss verkiezing

“Met een maatje 36 kun je prachtig zijn, met een maatje 44 ook!” Christa Bruin (22) weet waar ze over praat. “Voorheen had ik een maatje 36, maar na een paar heftige gebeurtenissen ben ik als emotie-eter best wat voller geworden. Dat was best even aanpassen, mijn nieuwe ik omarmen.”

Mooi zijn zit niet in het maatje in je kleding. Het gaat om hoe jij je voelt, wat je uitstraalt. Dat jij je happy voelt in je lijf en dat je dat weet te presenteren naar anderen. Zoals op de foto te zien is, weet Christa dat als een echt Miss te showen.

Missie MCN
Bij Miss Curve Nederland willen zij de doelgroep inspireren om zichzelf en elkaar te accepteren en waarderen zoals ze zijn. De boodschap is: Wees jezelf, ga voor waar je in gelooft en straal! Je bent uniek! “If life gave you curves, flaunt them!”

Begonnen als een lolletje
Christa en een vriendin hadden zich bij wijze van lolletje aangemeld bij de Miss Curve verkiezingen. “De modellen op de catwalk hadden altijd maatje 36 of minder, terwijl de gemiddelde maat onder Nederlandse dames eerder 42-44 is. Daar is nu door aandacht voor body-positivity en diversity veel aandacht voor. Wij vonden dat wij daar best tussen zouden passen! Ook als een vorm van zelfacceptatie.”

Casting
Met ruim 300 aanmeldingen was er een heuse casting nodig waar ca 100 meiden voor werden uitgenodigd om de grote groep deelnemers uiteindelijk terug te brengen tot slechts een paar tientallen. “In eerste instantie werden wij beiden niet uitgekozen, maar tot mijn verbazing werd ik kort daarna gebeld dat ik wél door was naar de volgende ronde! Uiteindelijk bleven we met 26 meiden over! Ik ben de enige die onze provincie vertegenwoordigt. ”

Druk, maar leuk
De Miss Curve verkiezing is een Nationale wedstrijd waar meerdere titels te behalen zijn. Uiteraard de Miss Curve Nederland, maar ook zijn er prijzen en titels voor de dames die het meeste doen voor het goede doel of het best scoren op sociale media. “Het is druk, maar een ontzettende leuke ervaring. Elke zaterdag ga ik naar Emmeloord voor trainingen, van catwalk training tot mediatraining. Je moet er wat voor over hebben, maar het is echt geweldig leuk en super gezellig.”

Stem op Andijkse beauty
Stemmen kan nog steeds via SMS 7733 VOTE MCN CHRISTA en kost €1,10 per keer. Via de Facebook- en Instagrampagina van Christa Bruin (@priv.christa) kunt u op de hoogte blijven. De finale is op 13 mei 2023. Kijk ook op https://misscurvenederland.nl/ voor meer info

Uiteraard wensen wij Christa succes en wellicht mag zijn volgend jaar naar Colorado om ons land te vertegenwoordigen tijdens de Internationale Miss Voluptueus verkiezingen.

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen