dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Andijkse kiwi maar dat was niet altijd zo

“Vanochtend bij het wakker worden nog wel steeds mijn wekker vervloekt, gelukkig biedt het uitzicht op de bergen en de oceaan troost. Nieuw Zeeland is geroemd door zijn natuur en daar is geen woord van gelogen. De reis hier naartoe had veel voeten in de aarde. Wat is er toch allemaal gebeurd?”

Wereldreiziger en voormalig Andijker Bart van den Doel komt uit over zijn avontuurlijk leven in zijn autobiografie “Adventures of a Restless Mind”. Bart neemt je mee achter de schermen in een achtbaan van avonturen o.a.: backpacken door Australië en Nieuw Zeeland, Kung Fu training in China, een verrassingsreis in Mexico, en emigratie voor liefde naar Roemenië. Het is een wonderbaarlijk provocerend en bovenal avontuurlijk verhaal waarin veel vrijkomt over wat hij heeft geleerd en de persoonlijke vraagstukken waar hij is tegen aangelopen.

Mis je Nederland niet, ben je van plan terug te komen? “Toch wel ja, vooral familie en vrienden. Een rondje dijk lopen, tijdens het uitlaten van mijn moeders hond, heeft toch altijd wel gevoelt alsof ik op pensioen ben, af en toe is rust wel nodig. Hoewel, het zit hem nu eenmaal in het aard van het beestje, ik voel mij grotendeels geroepen om meer van de wereld en mijzelf te ontdekken. Ik ben altijd al op zoek geweest naar spanning en sensatie, ik heb mezelf door niks laten stoppen. Nederland zal nog even op mij moeten wachten, ik ben van plan eerst nog Engels les te geven in Vietnam en de Transsiberië Express te nemen voordat ik Nederland weer even kom opzoeken.”

Wil je een kijkje nemen in het leven van deze globetrotter? Zijn boek “Adventures of a Restless Mind” is momenteel in het engels verkrijgbaar op de Amazon Kindle online winkel.

Lees je het verhaal liever in het Nederlands? Goed nieuws! Bart is reeds begonnen met de vertaling. Stuur hem gerust een email met als onderwerp ‘nederlandse versie’ naar bartvddoel@gmail.com, je bent dan de eerste die er over hoort zodra het online komt te staan.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen