dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Andijkse Nederlands kampioen paracycling 2017 en op weg naar Tokyo 2020

Caroline Groot, een 19-jarige Andijkse en studente rechten, nu woonachtig in Groningen, heeft tot haar 16e jaar bij de diverse schaatsselecties van de ijsbaan in Hoorn geschaatst. In 2014 heeft zij door een complicatie tijdens een operatie een zenuwbeschadiging opgelopen in haar onderbeen en kan daardoor zonder hulpmiddelen als een orthese of krukken niet meer lopen. Met een orthese kan zij op topniveau meedraaien in de sportwereld. Het schaatsen met aangepaste orthese gaat weer boven verwachting en sinds kort is zij aangenomen bij het Johan Cruijff Foundation para-cycling talent team van Nederland, KNWU. Doel: de Paralympische spelen in Tokio 2020.
Zondag is zij Nederlands kampioene paracycling 2017 in Monfertland geworden. Volgend jaar zijn de kwalificaties voor de spelen. In het pinksterweekeinde was de eerste test bij de talenten, de Europa Cup in Keulen. Hierbij behaalde zij een 4e plek op de tijdrit (15km) en een 3e plek op de wegrit (44km) dit is een mooi debuut en deze resultaten smaken naar meer. Komende periode volgen de World Cup in Emmen en de Europa Cup in Elzach.
Wilt u meer informatie over het team of heeft u interesse in persoonlijke sponsoring kunt u mailen naar caroline.groot@hotmail.com

Foto aangeleverd

Woensdag 21 juni heeft Caroline Groot het NK tijdrijden in Montfertland gereden.

Een prima tijdrit waarin zij met resp. 1 en 6 minuten voorsprong op de nummers 2 en 3 over de finish kwam. Bij de tijdrit wordt de kwalificatie van handicap meegenomen en omdat Caroline nog niet officieel is ingedeeld is gekeurd fietst zij in een lagere categorie.

De andere dames zijn zwaarder ingedeeld waardoor door de tijd-correctie die dan volgt Caroline een mooie 2e plek heeft verdiend.
Bij de worldcup in Emmen eind deze maand zal zij voor het eerst gekeurd worden en dan haar klasse horen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen