dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Andijkse Noëlle Kistemaker is slim handbaltalent

“Als je moeder meehelpt met de organisatie van de handbal-mini-dagen, dan ‘moet’ je als jong meisje gewoon mee. Ook al heb je geen zin,” lacht Noëlle Kistemaker (nu 18 jaar). “Terugkijkend kunnen we zeggen dat dat het begin was van mijn huidige sportcarrière en ben ik mijn moeder vreselijk dankbaar dat ze me heeft laten kennismaken met deze geweldige sport!”

Inmiddels is Noëlle geen klein meisje meer, maar een jonge vrouw die weet wat ze wil. “Eruit halen wat er in zin, zowel qua sport, qua school als uit het leven. Ik geniet enorm van wat ik nu meemaak, ook al is het hard werken en moet ik er veel voor laten.”

Clubs
Bij AVV (Andijker Voetbal Vereniging) is Noëlle gestart met handbaltrainingen. Later werd de clubnaam Sporting Andijk, door het samengaan met Asonia. Daar speelde Noëlle in een vriendinnenteam. “Heel gezellig, maar ik miste de uitdaging, ik wilde meer.” Bij SEW uit Nibbixwoud werden selectiedagen gehouden, Noëlle deed mee en werd gescout. Inmiddels was zij een brugklasser.

Hoog niveau
De uitdaging die ze zocht, vond Noëlle daar. Met haar team deed ze mee in de hoogste Jeugdklasse en werd daar in haar eerste jaar meteen tweede op het Nederlands kampioenschap. “Het jaar daarop werden we met het team 5e, wij waren goed, maar anderen waren beter en dat motiveerde enorm om nog intensiever en fanatieker te trainen. In 2019 werden we dan ook eerste! Het was sowieso een goed jaar, we wonnen alles wat er te winnen viel. Daarom ging ik meetrainen met de Damesteams, de senioren.”

Sponsoren
Met de uitwedstrijden gaat er een bus vol teamleden en supporters mee. Iedereen heeft eigen sponsoren en ook daarvoor kan een plekje in de bus geregeld worden. “Mijn sponsoren zijn Pop Vriend Seeds, Profijtauto, Zwaan transport Wognum, Bedrijfshallen.nl, Bakker flowers&vegetables en J. Kistemaker Transport BV van mijn ouders. Hun support is -naast de financiële steun- ook van een hele andere aard en voor mij heel bijzonder. Zij hebben me zien groeien en uiteindelijk is het mijn moeders ‘schuld’ dat ik kennis maakte met handbal,” lacht Noëlle.

Links(handig) op rechts
Als rechterhoek speelster is de linkshandigheid van Noëlle soms een verrassing. “Mijn belangrijkste punten zijn denk ik wel dat ik heel hard kan rennen en dat ik vanuit een moeilijke hoek toch een goed schot op doel kan plaatsen.”

School belangrijk
Noëlle is altijd veel tijd kwijt geweest aan haar sport. Inmiddels traint ze ongeveer 6 x per week met SEW. “We zijn gestart in de Europa Cup en hebben van Litouwen tijdens de uitwedstrijd gewonnen. De volgende loting heeft bepaald dat we nu het team van Israël (Maccabi Arazim Ramat) treffen, de eerste wedstrijd staat nu gepland in Wognum op 19 november. Daarbij komen dan ook nog de trainingen voor Oranje onder de 19, die worden gegeven elke woensdagochtend in Arnhem! Toch heeft deze slimme meid ondertussen ook haar VWO afgerond en is zij gestart met haar HBO-opleiding verpleegkunde in Amsterdam. “Veel vrije tijd heb ik inderdaad niet, maar ik geniet ervan en dat is super belangrijk!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen