donderdag 13 juni 2024
spot_img

Andoik Skoôn draait elke maand op volle toeren

Succesvolle deelname aan West-Friese schoonmaakactie

De enthousiaste zwerfvuil opruimersclub Andoik Skoônheeft afgelopen zaterdag ook de handschoenen uit de mouwen gestoken. In verschillende gemeenten in West-Friesland ontstonden groepen die met rapen bezig gingen. Via een app hielden de initiatiefnemers uit die plaatsen contact met elkaar. Zo ontstond er een zwerfvuilcollectief. Via verschillende media werden oproepen gedaan. Door de samenwerking konden verschillende nieuwe aanmeldingen aan elkaar doorgegeven worden. Met heel veel succes.

Zo speelde Andijk in het West-Fries zwerfvuilcollectief een belangrijke rol. Elf vrijwilligers prikten bij elkaar 22 volle vuilniszakken en een oude kinderfiets uit sloten, bermen en straatkanten.
We hebben geprikt langs de Dijkweg (traject Driehuizen-Hoekweg) de Middenweg (Dijkweg tot de rotonde), de Beldersweg, de wijk rond het zwembad en langs de Kleingouw. Dat deden we in groepjes van 2 tot 3 vrijwilligers.

Door een artikel in het Noord Hollands Dagblad afgelopen maandag hebben we ons ook regionaal op de kaart gezet. Zwerfvuil opruimen blijft actueel.
Andoik Skoôn komt elke eerste zaterdag van de maand bij elkaar. De eerstvolgende raapdag is zaterdag 5 februari. Verzamelen: 8:45 uur, start 9:00 uur.
Einde: 11:15 Koppie na. Opruimmaateriaal, grijpers en afvalzakken worden geleverd. Verzamelplek: de keet van IJsclub Andijk.
Aanmelden via e-mail: henk.smits@quicknet.nl; via whatsapp/telefoon: 06 – 50484398.

 

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen