woensdag 24 april 2024
spot_img

Andoik Skoôn en Clean Green Kayak Machine: eerste stap naar samenwerking

Op zondag 31 maart sloegen Andoik Skoôn en Clean Green Kayak Machine de handen ineen. Met drie kayaks en vijf vrijwilligers werden de sloten rondom de Krimper vrijgemaakt van plastic en ander zwerfafval. In een paar uur tijd is, ondanks het kleine groepje vrijwilligers, enorm veel rotzooi uit de sloten gehaald, van drankflessen tot plastic bloempotten. Het opruimen van de sloten is een fantastische aanvulling op de maandelijks opruimactie van de vrijwilligers van Andoik Skoôn.

Clean Green Kayak Machine is een initiatief van twee vrienden die iets wilden doen tegen zwerfafval in de sloten. Al die troep is niet alleen lelijk, het is ook slecht voor de vissen en vogels. Clean Green Kayak Machine is vooral gericht op Enkhuizen en omgeving maar kwam via via in aanraking met een vrijwilliger van Andoik Skoôn. Een spontaan idee leidde tot een eerste stap naar samenwerking.

Slecht een klein deel van de sloten in en om Andijk zijn dit keer onder handen genomen. Wat betreft Andoik Skoôn is deze actie voor herhaling vatbaar om zo alle sloten in en om Andijk zwerfafvalvrij te maken.

De kayaks van Clean Green Kayak Machine en het vervoer daarvan kosten natuurlijk geld en worden gefinancierd door sponsors. Wilt u sponsor worden? Of wil je helpen als vrijwilliger? Kijk voor meer informatie over Clean Green Kayak Machine op: clean-green-kayak-machine.jimdosite.com of op hun facebookpagina.

Wij weten nog niet wanneer de volgende opruimactie van de sloten in Andijk plaatsvindt. Heb je interesse om de volgende keer te helpen? Stuur dan een berichtje naar Margreet Sijbrandij op 06 40 29 77 22.

Andoik Skoôn ruimt elke eerste zaterdag van de maand zwerfafval op in Andijk van 9.00 tot 11.00. Een keer meedoen? Kom dan iets voor 9.00 uur naar de kantine van de ijsbaan. Wil je eerst meer informatie? Bel of stuur een berichtje naar Henk Smits op 06 50 48 43 98.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen