donderdag 13 juni 2024
spot_img

Andoik Skoôn in het zonnetje

Vorige week woensdag zette de Gemeente Medemblik alle vrijwillige zwerfafvalrapers van de gemeente in het zonnetje. En dat zijn er nogal wat in Andijk! Een grote delegatie van Andoik Skoôn was dan ook van de partij in Het Wapen van Medemblik. Ook waren er rapers uit onder andere Wervershoof, Opperdoes en Medemblik.

Alle rapers werden hartelijk ontvangen door onze kersverse Burgermeester Michiel Pijl en wethouder Harry Nederpelt.

Uit de betrokkenheid en enthousiasme van beiden én de aanwezige (beleids)medewerkers van de gemeente blijkt wel dat ons werk zeer gewaardeerd wordt. ‘Jullie komen op plekken waar wij niet (kunnen) komen of geen zicht op hebben’, zegt Harry Nederpelt. Daarbij vertelt een (beleids)medewerker dat ook veel bedrijven in de gemeente ons werk waarderen. Dat is natuurlijk fijn om te horen. Na een hele gezellige en goedverzorgde middag zijn we weer naar huis gestuurd met een thermobeker gemaakt van koffiebekertjes (afval dus). Deze beker kunnen we elke eerste zaterdag van de maand mooi gebruiken na het zwerfafval rapen.

Help je ook (een keer) mee?
Zaterdag 7 oktober is de eerstvolgende raapdag voor Andoik Skoôn. Kom om 8.45 naar de kantine van de ijsbaan aan de Kleingouw. (Tuin)handschoenen zijn handig. Wij zorgen voor de rest.(prikstok en vuilniszakhouder).

Voor informatie: henk.smits@quicknet.nl; 06 – 5048 4398 (app beschikbaar) of 0228 – 591144

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen