dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Andoik Skoôn steekt weer eens de handen uit de mouwen

Struinen in het struikgewas
Wij gaan weer zwerfvuil ruimen a.s. zaterdag. In dit nieuwe vroege voorjaar is het de beurt aan struikgewas en plantsoenen. Waarom?
Over een dikke maand beginnen de vogels met nestelen en over een kleine maand worden plantsoenen en struikgewas weer dichtbegroeid. Het is dus nu dè tijd om die elementen aan te pakken.

Hoog struikgewas en plantsoenbegroeiing.
Als die nog niet dicht begroeid zijn, kunnen we er met onze prikstok gemakkelijk bij. We ruimen op waar dat nodig is. Bijvoorbeeld: het struikgewas aan de Middenweg tegenover de Lidl, aan de kant van Zwart-Groen, bij het winkelcentrum, verschillende plantsoentjes aan de Kleingouw en ga zo maar door.

Gelukkig zijn er steeds minder plekken in en rond Andijk waar de echte vervuiling toeslaat. Bijna twee jaar geleden, toen Andoik Skoôn haar werkzaamheden begon was het heel erg. Overal. In de polder, langs de dijk, in het centrum, in verschillende buurten. In dat jaar, 2021, hebben wij met een regelmaat van 1 keer in de 2 weken opruimacties georganiseerd. Daarna hebben we het opruimen teruggeschroefd naar 1 keer in de maand. En die acties lopen goed.
Het mooie is dat er steeds meer individuele initiatieven zijn om ons mooie dorp schoon te houden. Toch verbazen wij ons elke keer weer bij het zien van opnieuw weggegooid zwerfvuil: wie gooit dit nu neer en waarom doen ze dit? Echter lang daarbij stil staan heeft geen zin.
We zijn een positieve en actieve groep die meteen de handen uit de mouwen steekt. Kom erbij, het is echt gezellig en vele handen maken licht werk.

Voor opruim materiaal wordt gezorgd.
Trek oude kleren en tuinhandschoenen aan.
We rapen op zaterdag 4 maart.
Verzameltijd: 8:45 uur, Starttijd actie: 9:00 uur
Eindtijd actie: 11:00 uur, Koffie/thee: 11:15 uur
Voor info: Henk Smits 06 – 50 48 43 98
email: henk.smits@quicknet.nl

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen