dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Andoik Skoôn wenst u een schoon 2024! ‘Samen houden we Andijk schoon’

Het jaar is alweer bijna voorbij en het nieuwe jaar luiden veel mensen in met vuurwerk. Helaas geeft dit ontzettend veel rommel. De vrijwilligers van Andoik Skoôn vonden tot ver in de zomer nog vuurwerkresten van de vorige jaarwisseling in de straten en groen van Andijk. Deze vuurwerkresten bevatten schadelijke stoffen die in de bodem en het water terecht komen. Met alle gevolgen van dien.

Andoik Skoôn roept daarom iedereen op om vuurwerkresten na het afsteken direct op te ruimen. Je voorkomt hiermee dat resten wegwaaien of nat worden en in de natuur terechtkomen. Ook is het veiliger voor kinderen die de dagen daarna buiten spelen. Er gebeuren nog steeds ongelukken door het aansteken van gevonden vuurwerk.
Dus ruim uw vuurwerkresten zo veel mogelijk direct op. Schroom niet om ook vuurwerkresten van anderen meteen even op te ruimen of doe het samen met uw buren, vrienden en/of familie. Loop op 1 januari uw straat of wijk even door om vuurwerkresten op te ruimen. Vergeet daarbij niet de tuinen en openbare ruimtes zoals het schoolplein en plantsoenen. Als iedereen dit (samen) doet dan blijft Andijk mooi schoon.
Wilt u meer doen? Op zaterdag 6 januari 2024 steken de vrijwilligers van Andoik Skoôn weer de handen uit de mouwen om vuurwerkresten en ander zwerfafval op te ruimen. Komt u helpen? Kom om 8.45 naar de kantine van de ijsbaan. Neem (tuin) handschoenen mee. Andoik Skoôn zorgt voor de rest.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen