maandag 22 april 2024
spot_img

Andrea van Langen neemt afscheid als raadslid VVD

Op donderdag 26 januari heeft Andrea van Langen haar taak als raadslid voor de VVD in de gemeente Medemblik neergelegd. Andrea was 19 jaar als raadslid VVD aan de gemeente Medemblik/ Andijk verbonden.

In bijzijn van haar man en familie, enkele oud-raadsleden van de toenmalige gemeente Andijk, alsmede de gemeenteraad van de Gemeente Medemblik onder leiding van waarnemend Burgemeester de heer Straat heeft Andrea haar laatste raadsvergadering gevolgd.

Dankwoord
De waarnemend burgemeester schorste de raadsvergadering tijdelijk om Andrea even naar voren te halen en haar te bedanken voor wat ze allemaal heeft betekent voor de gemeentes Medemblik-Andijk, ook voor haar rol als lid van de provincie Noord-Holland waar ze 4 jaar als vertegenwoordiger van de VVD heeft plaats genomen.

Nieuwe rol
De heer Straat ging in op de volgende stap die Andrea nu gaat zetten. Zij gaat nu niet meer voor de tafel plaatsnemen, maar gaat onderdeel uitmaken van de college achter de tafel. Dit zal zijn tijdens raadsvergaderingen voor de gemeente Drechterland als griffier van deze gemeente. “Ook wij willen hierbij Andrea bedanken voor al haar inzet die ze heeft gedaan voor de toenmalige gemeente Andijk. Natuurlijk begrijpen wij ook dat iemand dat zelf wil, maar om het dan toch maar liefst 19 jaren te doen? Dat moet je maar kunnen!”

Komen en gaan
Andrea heeft te maken gehad met vele wisselingen van bijvoorbeeld burgemeesters en nieuwe raadleden, zij maakte de samenvoeging van gemeentes mee en was bij vele avonden vergaderen over met welke gemeentes Andijk wilde verder gaan. Wat te denken van de vele avonden -die tot de late uurtjes door gingen- omdat de partijen het niet eens konden worden over iets. Ze is vele jaren fractievoorzitter geweest van de VVD.

Er bij zijn
Andrea was iemand die altijd te zien was, als er op Andijk iets werd georganiseerd. “Of het nu over zwembad ’De Weid’ ging, de ‘Tulpenwandeltocht van de IJsclub Andijk’ betrof of bij ‘Honderd jaar droge voeten nabij Buurtjeskerk’. Veilingen voor alle verenigingen, als het kon deed ze daar aan mee.”

Slotwoord
In haar slotwoord bij de raadsvergadering dankte Andrea iedereen met wie ze had samengewerkt. Ze vond het jammer dat burgemeester Streng door ziekte niet aanwezig kon zijn en wenste hem sterkte toe. Ook bedankte ze haar man en familie, met name haar moeder, die haar altijd in alles zijn blijven steunen.

“Wij wensen Andrea veel succes bij haar nieuwe ambt in de gemeente Drechterland.”
Namens de oud VVD raadsleden van Andijk, Jn. Ruiter, A. Vriend en P. de Vries.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen