Hetty Schriek, Anita Vis en Hannie Bakker. Foto aangeleverd

Eindelijk konden we weer strijden om het kampioenschap van Andijk. Vorige week hadden we nog 30 slagen gespeeld dus we stonden allemaal op scherp.

Om 15.00 uur begonnen we met met koffie en gebak in gezelschap van de biljart heren. In de eerste serie stond Elly Vink met 46 punten bovenaan en na de tweede serie stonden er vier dicht bij elkaar: Elly Vink, Hannie Bakker, Hetty Schriek en Anita Vis. Om zes uur gingen we aan tafel en Peter had met zijn medewerkers een heerlijk diner voor ons klaar.

In de derde serie speelden we van onderaf naar de spelers met de hoogste punten. Het bleef spannend tot de laatste klap. Anita stond er heel goed voor, maar de laatste klap was nog een poedel. Ze gaf het niet meer uit handen en met 124 punten werd ze kampioen. Hetty Schriek tweede met 118 punten (mooie partijen gespeeld Hetty, je kunt het wel!) en derde werd Hannie Bakker met 112 punten.
De winnaars werden hartelijk gefeliciteerd en in de bloemetjes gezet. Anita had nog een weddenschap met haar kleindochter Tessa en ze zouden de prijs dan delen. Van de bloemen mocht Tessa ruiken maar de bon, die kun je delen met Tessa. Het was weer een spannende dag en leuk om zo weer samen te zijn.

Wil je ook een keer komen kijken en meespelen, op de dinsdagavond ben je van harte welkom in Cultura.