zondag 23 juni 2024
spot_img

Annemieke organiseert benefiet high tea voor het goede doel

Een aantal jaar geleden zag de Grootebroekse Annemieke Robert-Peerdemann hoe de vluchtelingenstroom in Europa op gang kwam. In haar achterhoofd ontstond toen al de gedachte om iets te doen om de vluchtelingen te helpen. Toen ze afgelopen jaar hoorde over de organisatie Because We Carry, besloot ze de daad bij het woord te voegen. Om de organisatie te helpen organiseert ze daarom op zondag 5 januari een benefiet high tea in Vakantiepark het Grootslag. De opbrengst komt volledig ten goede aan een speciaal project van Because We Carry, een ruimte speciaal voor zwangere en net bevallen vrouwen in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. In deze ruimte krijgen de vrouwen de broodnodige rust, advies, veiligheid en aandacht.

Goed doel
Annemieke Robert is de organisator van de high tea. Ze legt uit waarom ze dit doet: “Toen de vluchtelingenstroom een aantal jaar geleden op gang kwam vond ik het afschuwelijk om alle beelden te zien en te bedenken wat deze mensen moesten meemaken. Thuis, in hun eigen land, waar ze alles en iedereen achter moesten laten door de oorlog. En ook alle gevaren en onzekerheden onderweg. Nu de stroom vluchtelingen weer toeneemt en ik las over de organisatie Because We Carry, besloot ik dat het tijd was om de handen uit de mouwen te steken. En omdat ik erg van koken houd, was de beslissing om een high tea te organiseren snel genomen!” Annemieke doet de organisatie, geholpen door vrienden en familie. Annemieke: “Alle hulp is welkom, want een high tea organiseren voor 100 mensen, dat kan ik natuurlijk niet in m’n eentje! Dus heeft mijn man Richard de website gemaakt, heb ik mijn neef Michel gevraagd een flyer te ontwerpen, helpt mijn moeder actief met sponsors benaderen en staan ook mijn vrienden, collega’s, kinderen en neefjes en nichtjes op 5 januari in de keuken te helpen.”

Annemieke heeft voor de high tea ook sponsors benaderd. Zoals de horeca op vakantiepark het Grootslag in Andijk, waar de locatie gratis ter beschikking wordt gesteld. Op die manier kan de volledige opbrengst van de high tea ten goede komen aan het goede doel. Annemieke: ‘Ik heb allerlei bedrijven in de omgeving benaderd met de vraag of ze iets wilden sponsoren, en gelukkig zijn er veel bereid om ingrediënten te sponsoren. Maar ook bedrijven verder in het land helpen mee! Annemieke:” Mocht je nou zelf niet naar de high tea kunnen komen, maar je wilt wel iets bijdragen, dan kun je als particulier ook een sponsorpakket afnemen. Wij kunnen van dat geld de benodigde ingrediënten kopen en jij hebt toch Because We Carry geholpen. Win-win dus!”

High tea
De high tea wordt professioneel aangepakt. Voor 25 euro per persoon krijgen deelnemers een 4-gangen high tea, inclusief onbeperkt thee. De high tea bestaat uit een gang met hartige gerechten, gevolgd door diverse heerlijke sandwiches. Vervolgens ontbreken de scones met clotted cream en lemon curd uiteraard niet. De vierde gang is een zoete afsluiter. Om de high tea extra feestelijk te maken kan voor 3 euro per glas een glas champagne worden besteld, om te proosten op het nieuwe jaar en een gezellige middag! Uiteraard gaat dit bedrag ook naar Because We Carry.

Aanmelden
De high tea vindt plaats op zondagmiddag 5 januari van 13 tot 16 uur in Andijk. Vooraf aanmelden is verplicht, dit kan via de website: www.i-carry-high-tea.nl
Op de website is ook meer informatie te vinden over de high tea en over Because We Carry. Heb je serviesgoed wat we mogen gebruiken of kun je ons op een andere manier ondersteunen? Mail dan even naar info@i-carry-high-tea.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen