zondag 26 mei 2024
spot_img

ANWB Streetwise op de Idenburgschool

Het wordt steeds drukker in het verkeer, er zijn stille (elektrische) voertuigen en onze mobiele telefoon zorgt vaak voor afleiding. Ook wij als school voelen ons verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van onze kinderen, daarom hadden wij op woensdag 28 februari bezoek van ANWB Streetwise! Alle vier de groepen kregen een eigen onderdeel aangeboden van professionele instructeurs. dit was niet alleen heel leuk, maar ook ontzettend leerzaam!

Groep 1/2 kreeg de les ‘Toet Toet.’ Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van de autogordel en een autostoeltje. Wist u dat kinderen zeker tot 1 meter 35 in een autostoeltje of stoelverhoger moet zitten? En dat de gordel op de juiste manier gebruikt moet worden? De kinderen heb zelf kunnen zien wat er gebeurt als deze niet goed wordt gebruikt.
In groep 3/4 werd de les ‘Blik en klik’ gegeven. Een volgende stap in gevaarherkenning. Veilig oversteken, fietsen en het gebruik van een fietshelm, de autogordel en een autostoeltje waren onderdeel van de interactieve les.

Voor groep 5/6 was de les ‘Hallo auto.’ In en om een stille, elektrische ANWB lesauto leerden de kinderen over de remweg, de invloed van reactiesnelheid en het juiste gebruik van een veiligheidsgordel.

Groep 7/8 kreeg de les ‘Trapvaardig.’ Gevaarherkenning, afleiding in het verkeer, fietsvaardigheden en fietsbeheersing ter voorbereiding op het fietsen naar de middelbare school.

Het was een heel leuke ochtend waarin de kinderen op een heel praktische manier veel hebben geleerd over meedoen in het verkeer. We hebben met zijn allen genoten van alle enthousiaste en blije reacties.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen