maandag 22 juli 2024
spot_img

Appartementen en verkeer

Weet je wie ik ontmoette bij de nieuwjaarsreceptie van onze gemeente? Juf Ella! Van de Kuyperschool. Na afloop reed ik haar naar huis. Ze woont tegenwoordig in een appartement in Midwoud. Net als veel andere Andijkers die in een appartement willen wonen blijkt die wens niet eenvoudig in eigen dorp te verwezenlijken.

Toch zijn er mooie ontwikkelingen in het vooruitzicht; op de locatie van het voormalige hoofdkantoor van Scholtens (vroeger de Huishoudschool) op de hoek van de Middenweg/Horn zullen 17 appartementen verrijzen. En wees gerust: het oorlogsmonument “Twee Handen” blijft.

Ook wil de gemeente dolgraag bouwen op het voormalige Asonia terrein, ca. 80 woningen waarvan ongeveer 25 appartementen. Sterker nog: het plan lag al klaar en de start bouw kwam in zicht. Inmiddels is het helaas glashelder dat de gemeente de samenwerking met partijen heeft moeten beëindigen. De Hoge Raad heeft bepaald dat, wanneer de overheid een onroerende zaak wil verkopen, de gemeente de gelegenheid moet bieden aan potentiële gegadigden om mee te dingen. Uithuilen en opnieuw beginnen! De gemeente wil deze bouwlocatie dit eerste kwartaal opnieuw in de markt zetten.

Tot slot nog over verkeer. Er ligt een nieuw verkeersplan voor de gemeente. Hoog tijd, want de vorige bleek van 2011 te zijn. Wanneer dit plan wordt vastgesteld, is de basis gelegd voor het verkeersbeleid in de komende jaren. Vervolgens komt er een uitvoeringsplan. Dat geeft sturing om maatregelen te gaan nemen. Die sturing is nodig, want verkeer is als water, het zoekt de makkelijkste weg.

Els van den Bosch

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen