woensdag 24 april 2024
spot_img

Asonia 40 jaar en klaar voor de toekomst!

Het was in 1982 toen Bart Oegema, Alfred en Gerda Schenk in Andijk een badmintonvereniging oprichtten. Badminton was destijds één van de ‘hipste’ sporten. In de regio waren meerdere clubs en ook de verenging in Andijk telde in die periode zeker meer dan 100, wellicht wel bijna 200 leden.
“Dat waren ‘de hoogtij dagen’, vertelt Rob Bakker, voorzitter van Asonia. Inmiddels bestaat de vereniging 40 jaar en telt ongeveer 65 actief spelende leden. “Badminton telt momenteel misschien niet meer als de hipste sport. Wat ons betreft is het nog steeds de leukste sport!”

Sportplezier
Rob vertelt namens het bestuur: “Het allerbelangrijkste aan sport is voor ons toch het plezier. Samen actief zijn, elkaar ontmoeten in een andere setting. Nieuwe mensen leren kennen. De strijd aangaan op het veld en daarna gezellig samen zijn.” Bij Asonia is iedereen welkom, van jong tot oud, van heel fanatiek tot de gezelligheidsspeler. “We spelen mét elkaar en tegen elkaar en genieten ook van het sociale aspect van de vereniging.”

Sport als bindmiddel
Ergens bij horen, samen een passie delen. “Sport is een bindmiddel. In een wereld waar iedereen veel heen en weer vliegt tussen werk, school, vakanties en afspraken is het fijn om op een vast moment in de week een groep mensen te treffen met wie je iets deelt. In ons geval delen we de liefde voor badminton!”

Jong en oud
Badminton is geschikt voor jong en oud. Op dit moment is het jongste lid van Asonia 6 jaar en de oudsten zijn 81. “Met 50 senioren en 15 jeugdleden trainen we elke woensdagavond in de Klamp. Ook in de zomermaanden juli en augustus kan er gewoon getraind worden. De jongsten trainen vanaf 18:45 uur en de senioren starten om 20:00 uur. Wie het leuk lijkt kan zich altijd aanmelden en gewoon eens meedoen. Als je het niet probeert, weet je ook niet of het iets voor je is!”

Iedereen speelt
Er is een goed doordacht systeem binnen de vereniging middels kaarten. Daardoor speelt iedereen tegen iedereen. “Soms tref je een hele bewegelijke tegenstander, soms een tegenstander die het juist van zijn techniek moet hebben. Soms sta je tegenover een wat jongere en soms tegen over iemand die ouder is. Het niveau van de spelers onderling verschilt en toch speelt iedereen tegen elkaar in onderlinge partijtjes.”

Basisscholentoernooi
Op 14 mei werd er een toernooi georganiseerd voor de jeugd van de bassischolen in Andijk. Twintig kinderen deden mee en het was een groot succes. “Het plezier straalde van die kinderen af, daar doen we het voor. Gezien het succes hopen we hier een jaarlijks terugkerend event van te maken.” Rob vertelt over de drijvende kracht achter dit evenement. “Onze trainer Adri Verberg zet zich met onevenaarbare gedrevenheid in voor zijn club en vooral voor de jeugd. Hij weet iedereen te enthousiasmeren en zorgt er tegelijkertijd voor dat de ‘badminton-skills’ verbeteren.”

Jubileumfeest
Het 40-jarig bestaan van de vereniging wordt natuurlijk gevierd. Op 11 juni 2022 zijn leden en jeugdleden en uiteraard ook oud leden van harte welkom in de Klamp. Daar wordt een sport- en speldag georganiseerd en is een warm- en koud buffet geregeld. Opgaaf vooraf is wel nodig en kan met een e-mail aan de jubileumcommissie via martin@brongers.info.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen