donderdag 13 juni 2024
spot_img

Badminton is leuk voor jong en oud

Badminton is een combinatie van snelle reactie, goed voetenwerk en veel tactisch inzicht. Anja Fischer, contactpersoon jeugdzaken bij Asonia: “De jeugd is een belangrijk onderdeel van onze club.

Gedurende het gehele seizoen, kunnen jeugdspelers zich aanmelden om lid te worden van de vereniging. Ouders kunnen ook een kijkje nemen op de woensdagavond. Als jeugdspeler mag je 2 x meespelen om te kijken of je het een leuke sport vindt. Leenrackets zijn aanwezig, maar je moet zelf wel zorgen voor sportkleding en zaalschoenen.”

De speelavond is onderverdeeld in een warming-up, technische training en onderlinge wedstrijden. De speelavond voor de jeugd is iedere woensdagavond van 18.45 uur tot 20.00 uur.
De training wordt gegeven door een gediplomeerd trainer (Adri Verberg) die dit samen doet met diverse begeleiders. Badminton is een combinatie van snelle reactie, goed voetenwerk en veel tactisch inzicht.

Twan vertelt
Twee enthousiaste jeugdleden weten precies wat er zo leuk is aan badminton en vertellen er graag over. Twan bijvoorbeeld heeft kennis gemaakt met badminton tijdens een familieweekend. “Met mij oom en tante heb ik het toen best vaak gespeeld. Dat was erg leuk. Ik wilde er wel beter in worden en ben toen bij de club gegaan.”
Badmintonnen op een camping of familieweekend gaat natuurlijk om het gezellig samenzijn. Dat is leuk. Bij de badmintonclub staat het plezier ook nog steeds voorop, maar is er uiteraard ook een competitie element. Twan vervolgd: “ Het leukste van badminton vind ik de uitdaging om te winnen met de wedstrijden die we samen spelen. Maar ook dat ieder potje weer anders is.”

Twee duimen omhoog
Soraya heeft een vriendin Stephanie, die reeds op badminton zat. “Zij vroeg mij al een paar keer om eens mee te gaan. Eerst vond ik dat eigenlijk te spannend,
maar uiteindelijk leek het mij toch heel leuk.” Inmiddels is Soraya enthousiast jeugdlid bij badmintonvereniging Asonia. “Het duurde even, maar toen ben ik toch een keer meegegaan.
Gelijk vond ik het heel erg leuk.” Soraya heeft faalangst en het was voor haar best een stap op iets heel nieuws te gaan proberen, want wat nu als je er niet zo goed in bent?
“De leraren hier geven je heel veel vertrouwen en laten merken dat het echt niet erg is als je iets niet kan. Dan kun je het toch gewoon leren? Het is heerlijk als je te horen krijgt dat het niks hindert, dat het wel goed komt!” Soraya is inmiddels zo goed bezig, dat ze nog een leuke anekdote met ons kan delen.
Soraya lacht: “Zo grappig! De leraar liet laatst zelfs helemaal zijn raket vallen, om beide duimen op te steken en te roepen: Goed zo!”

Lid worden of info
Wil jij kennismaken/lid worden van onze vereniging? Kom dan op woensdagavond langs in sporthal de Klamp, Klamptweid 70 in Andijk.

Je mag 2 x gratis meespelen, voordat je besluit om lid te worden van de vereniging. Ook is het mogelijk om een strippenkaart aan te schaffen. Voor € 30,- kan je dan 10 x spelen.

Contributie € 50,- per jaar voor de junioren (t/m 13 jaar), € 70,- per jaar voor de aspiranten (14 t/m 17 jaar) en € 100,- per jaar voor de senioren.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen