maandag 22 april 2024
spot_img

Bakker Koning onverwachts in Andijk gekomen

Achter de schermen werd natuurlijk al wel een tijdje overlegd en voorbereid, maar de definitieve ja kwam toch nog plotseling en onverwacht. Zo gebeurde het dat op vrijdag 28 november het personeel werd ingelicht, dat ‘Bakker Koning’ de bakkerswinkel in Andijk overnam en reeds per 1 december zou open gaan.

“Gelukkig hebben we hier te maken met een topteam!” prijst de winkelaccountmanager Sandra den Haan zich gelukkig. “De eerste dag wilde ik graag als op tijd aanwezig zijn om iedereen te ontvangen, zodat we even konden kennismaken. Tot mijn vreugde werd ik ontvangen door het vaste team van 5 dames, die reeds stonden schoon te maken, op te ruimen en mij welkom heten.”

Ambachtelijk lekkers
Bakker Koning is een familiebedrijf dat al meer dan 70 jaar brood en banket verzorgd. “Wij maken alles naar eigen recept, in de eigen bakkerij in de Goorn. Onze bakkers maken de heerlijkste broden, er is volop keus. Ook de gebakjes en de taarten in de winkel zijn heerlijk, vers en bieden een grote variatie lekkers. De producten worden verdeeld over de twaalf winkels in heel West-Friesland.”

Proeven en proberen
Ze hebben heel veel verschillende producten en voor ieder wat wils in de ruime vitrine. “We laten onze producten altijd graag proeven aan de klanten. Door de coronaregels is dat nu even niet mogelijk, dus trakteren we u op heerlijke geuren en blijft het verder even bij kijken. Proeven kan nu thuis, dus neem gerust eens een halfje brood van een andere soort mee en vertel ons wat u er van vond!” Zodra het weer veilig kan, zullen er regelmatig proef mogelijkheden zijn in de winkel.

De maatregelen
Ook bakkerij en de winkel ontkomen niet aan de maatregelen rondom het virus COVID-19. ‘We werken veilig en houden rekening met elkaar. We dragen mondkapjes, om onszelf en u te beschermen.” Wie goed kijkt herkent de vertrouwde gezichten achter de balie wel. “Het personeel is allemaal gebleven en we zijn daar heel dankbaar voor. Zij kennen de klanten, de plek hier in het winkelcentrum en zetten zich vol enthousiasme in voor deze nieuwe uitdaging.”

Hou je taai
Juist in deze rare tijd wilt u wellicht even laten weten dat u aan iemand denkt, ook al is langsgaan even niet mogelijk Wilt u iemand blij maken en iets lekkers toesturen? Dan kunt u bij Bakker Koning terecht voor de actie ‘Hou je Taai’. Op www.metliefdevandebakker.nl vindt u alles wat u nodig hebt om een taaihart, ouderwets met de plank gemaakt, te bestellen en te versturen. U kunt het hart ook nog voorzien van een persoonlijke boodschap.

Iets te vieren
Hoewel een grootste opening even niet mogelijk is in deze tijd, staat de vitrine vol taarten en gebak. “Weer helemaal terug in het assortiment, alles om een klein of groter feestje te vieren! Uiteraard verkopen we ook zeer smakelijke taai, speculaaskoek en banketstaven, kransen en letters. Ook heerlijk zijn de stollen en straks de oliebollen, die wilt u niet missen. Iets lekkers maakt van elk moment een feestje, toch?”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen