woensdag 24 juli 2024
spot_img

Band “Drainage” te horen op “Westfrieslands”

Vijf jonge mannen hebben elkaar gevonden in hun passie voor muziek en vormen sinds 2016 (in de huidige samenstelling) de band Drainage. Met het winnen van de “Strijd der Titanen” in de Battle of de Bands, heeft Drainage zich in de kijker gespeeld voor de grote podia.

Prijswinnaars
Hun eerste plaats tijdens deze wedstrijd -welke werd gehouden op 17 juni jongsleden in de Schoof in Wervershoof- werd met een meerderheid van publieksstemmen en ook door de vakjury bevestigd. De concurrentie bestond uit de bands “No Offense” en “Sitting on Thorns”. De prijs voor “Drainage” was een mooi geldbedrag en een plaats in het voorprogramma op muziekfestival “Westfrieslands”.

Grunge, punk of liever rock?
De band wordt gevormd door: Milan Nieuweboer en Rens Venema op gitaar, Jurre van de Gruiter op basgitaar en Hein Keur achter de drums. Daan Appelman neemt de zang voor zijn rekening. Samen vormen de vrienden een dynamische groep. “We hadden al snel een lijst met nummers die we konden spelen. Maar ieder van ons is vrij daar nummers aan toe te voegen. De speellijst groeit elke keer nog.” De muziek is van het genre: stevige rock, grunge en punk.

Toekomstmuziek
“We hebben het nu ontzettend naar ons zin. We oefenen elke week één keer, op zaterdag of zondag in de kelder van Cultura. Daar hebben we een praktisch geluidsdichte ruimte tot ons beschikking. Daarnaast treden we af en toe op. Dat zijn vaak kermisfeesten hier in de regio. Ook voor zo’n evenement als “de Strijd der Titanen” zijn we altijd te porren. Daarmee hebben we nu een plek op het podium van Westfrieslands te pakken, dat is wel heel erg tof. We zien dan ook uit naar 19 augustus. Hopelijk kunnen we ook een keer op Dijkpop spelen? Grote podia en grote festivals waar we mogen spelen, dat is nog wel een droom!” aldus de muzikanten.

Geld van de band voor de band
Er zit flink wat geld in de band. Apparatuur en instrumenten zijn nu eenmaal niet goedkoop. “Als we optreden krijgen we betaald, maar wij vragen niet de hoofdprijs. Wat we verdienen stoppen we ook weer in de band. Er gaat nu eenmaal wel eens iets stuk. Er is altijd wel een wens van betere apparatuur”. “Mijn gitaarband is een keer gebroken tijdens een optreden, dat was vooral lastig. Gelukkig ook makkelijk vervangbaar, maar toch…” vertelt Rens. Op film hebben de jongens ook terug kunnen zien hoe de microfoonstandaard eens van het podium afviel tijdens een optreden. Zanger Daan was zo bezig met dansen en springen, dan gebeurt dat wel eens. Gelukkig werd hij in no-time terug gezet en was onbeschadigd.

Bandje boeken of beluisteren?
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en optredens van deze jongens, kijk dan op www.drainageband.nl  Daar kunt u ook de locatie terug vinden van de eerst volgende geplande optredens, zodat u niks hoeft te missen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen