zondag 23 juni 2024
spot_img

Bas Langedijk: De passie en vrijheid van motor rijden

Net terug van een weekend weg met de motorclub ging Bas Langedijk met zijn Harley tanken in Andijk. Plots werd er gevraagd of hij op de foto wilde en dan ook maar meteen met een artikel in de Andijker wilde staan. “Voor ik het wist stond ik op de foto”, lacht Bas. Zo gezegd, zo gedaan. Wij gingen op bezoek bij Bas om over zijn grote passie te praten: Harleys en motor rijden.

Een volle agenda
Achterop de motor bij zijn vader of moeder heeft Bas zijn passie hiervoor al op jonge leeftijd ontwikkeld. Op dit moment is hij lid van de Wervershoofse motorclub HDC Lakeside. Hier hebben ze om de week een clubavond, wordt er van alles georganiseerd, bezoeken ze ook andere clubs en gaan ze regelmatig weekendjes weg in Nederland of naar het buitenland. Afgelopen bouwvak werd Frankrijk de bestemming van de motorclub. “We hebben 32 leden. Bij elke rit gaan er minimaal 5 a 6 mensen mee en dit kan dus oplopen tot 32. Mooi toeren naar allemaal verschillende plaatsen, ik vind het gewoon hartstikke mooi”, vertelt Bas.

Snertrit
Het seizoen van de motorclub begint zo gauw het weer het toelaat en loopt door tot de afsluiter van het seizoen: De Snertrit. Deze staat gepland op 29 oktober. Iedereen kan aan de rit meedoen. Aanvang is om 12.30 in het café bij Beer en vanaf 13.00 uur wordt er gereden. Voor onderweg krijgt iedereen drie munten mee voor koffie en een appelpunt tijdens de stop. Rond 17.00 uur is de rit klaar en staat de snert en broeder bij Beer al klaar. De kosten voor de rit komen binnenkort op de site van HDC Lakeside te staan.

Unicycle
Stilzitten in de winter is voor de motorclub geen optie. “We gaan volgend iets unieks binnen onze club doen”, legt Bas uit. “Meerdere clubs doen al aan Unicycle racen en wij gaan daar ook mee beginnen. Je koopt een Japanner, hier sloop je de voorvork onder vandaan waarna je ski’s eronder vastmaakt. De bedoeling hiervan is: sprinten tegen elkaar op één wiel. We moeten nog beginnen met bouwen, maar uiteindelijk zullen we dan met clubs onder elkaar Unicycle racen. De voorpret is al begonnen en we hebben er zin in”.
Voor iedereen die mee wil doen aan de snertrit of de sfeer wil meemaken is welkom. Voor meer informatie en data: www.hdclakeside.com

“We hebben natuurlijk meer evenementen maar de Snertrit is iedere jaar een hele mooie en gezellige afsluiter van het seizoen en ook de Unicycle race wordt geweldig. Tegen die tijd zal ik de Andijker wel even tippen, zodat iedereen weet wanneer en waar”, lacht Bas. “Wordt vervolgd”!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen