zondag 23 juni 2024
spot_img

Basisschool De Piramide voor Openbaar Onderwijs

Leren is leuk

Op een school waar je je prettig voelt, als leerling en als ouder, leer je het beste leren. Daar heb je je hele leven wat aan. Want als leren leuk is, waarom zou je er dan ooit mee stoppen?! We hopen dat de verhalen van de diverse scholen jullie een beetje inzicht geven in wat er te kiezen valt.

Ga naar de schoolwebsite als u specifieke vragen heeft over leerplannen, kennismakingsmogelijkheden of inschrijving.

 

Aan de Flamingolaan 35 in Andijk staat midden in de woonwijk het schoolgebouw van Openbare basisschool de Piramide. Opvallende grote bomen langs de weg en een schitterende bloementuin geven de entree een vriendelijk uiterlijk. “Iedereen is hier van harte welkom,” aldus de directrice Carla Bot namens het team.

Meesters en juffen, stagiaires en onderwijsassistenten werken hier samen om kinderen te leren leren. “Leren is leuk, leren van en mét elkaar is nog leuker. Iedereen heeft talenten en daar mag je trots op zijn. Wij leren kinderen dat ze met lef en durf, door te proberen (en opnieuw te proberen) steeds meer kunnen. Van fouten kun je leren en we verwachten geen perfectionisme, maar dat je jezelf uitdaagt iets nieuws te leren. Of zoals ons mission statement zegt: Samen leren om trots op jezelf te zijn!”

Een groeiende school – rijk aan culturen
De Openbare school biedt onderwijs aan de vele religies en nationaliteiten die Andijk rijk is. Dat geeft een heel divers en kleurrijke schoolpopulatie. Samen met elkaar optrekken, ondanks of juist dankzij alle verschillen. Respect voor elkaar is belangrijk. Sinds drie jaar groeit de school in leerlingaantal. Vanaf 16 november starten we de dan ook met een tweede kleutergroep!

Leergierig team
Carla Bot is sinds drie jaar de directrice van de Piramide. “Het team is in beweging. We hebben recent afscheid genomen van een aantal collega’s die met pensioen mochten. Daar zijn nieuwe collega‘s voor terug gekomen en dat maakt het dynamisch in de school. Iedereen is leergierig, ook om te leren van elkaar. Kennis met de kinderen delen is natuurlijk wat leerkrachten de hele dag doen, maar ook onderling hebben we oog voor elkaars sterke punten en proberen die in het algemeen belang te benutten. Ook wij leren nog elke dag, want leren is leuk!”

Over onderwijs
Vergaderen doen ze liever niet op de Piramide. “Niet als je vergaderen om het vergaderen bedoelt in elk geval. Hier is geen wekelijkse woensdag teamvergadering of standaard dinsdagbijeenkomst in vaste groepen. Wij hebben overleg met elkaar in wisselende samenstelling, zoeken elkaar op en delen kennis. Wij willen het hebben over onderwijs, inhoudelijke bijeenkomsten, kennis overdragen: dat is wat we doen en waar we sterk in zijn. We stellen onszelf elke dag de vraag: hoe kunnen wij ons onderwijs nog beter maken?”

Vroeg Engels leren
Vroeg Vreemde Talen Onderwijs (VVTO) wordt geboden op de Piramide. Bij deze vorm van onderwijs krijgen alle leerlingen vanaf groep 1 al les in het Engels. Het Anglia-examen – een Europees genormeerd diploma dat dus ook buiten Nederland rechtsgeldig is- is een onderdeel van het VVTO. Leerlingen die in groep 5 en 6 zitten mogen al deelnemen aan dit Anglia-examen, vanaf groep 7 en 8 is dit examen verplicht.

Kennismaken
De Piramide nodigt ouders en kinderen uit om kennis te komen maken. Dit kan op afspraak. “De keus voor een school is belangrijk. Daar waar je je prettig voelt leer je beter en makkelijker.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen