donderdag 13 juni 2024
spot_img

Behoud Kindertelefoon en Vertrouwenswerk Jeugd

Voor het CDA Medemblik staat voorop dat er voor kinderen die anoniem hun verhaal kwijt willen altijd een luisterend oor moet zijn. Daarom vragen de fractieleden Selders en van den Bosch aandacht voor het voortbestaan van Vertrouwenswerk Jeugd (Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg / stichting AKJ) en de Kindertelefoon.

De Kindertelefoon luidt de noodklok over het voortbestaan van de organisatie. Voorheen was er een overkoepelende overeenkomst via de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), nu moet de Kindertelefoon met 388 gemeenten individueel een overeenkomst sluiten.

CDA raadslid Van den Bosch: “Het voortbestaan van de Kindertelefoon moet gewoon goed geregeld worden. Een landelijke dienst als de kindertelefoon lokaal inkopen zorgt voor enorme administratieve lasten en zou er op den duur voor kunnen zorgen dat de kindertelefoon niet meer kan voortbestaan. Dat moeten we voorkomen”.

Het CDA hecht aan de continuering van de dienstverlening van stichting De Kindertelefoon, stichting Sensoor (Luisterend Oor) en stichting AKJ (Vertrouwenswerk Jeugd). De CDA-fractie heeft daarop vragen gesteld aan het college van B&W over het voorbestaan van de Kindertelefoon in de gemeente Medemblik.

CDA-raadslid Selders-Kroezen: “Juist nu er hard gewerkt wordt aan een nieuw jeugdzorgstelsel moet er gelegenheid zijn om contact op te nemen met een onafhankelijk vertrouwenspersoon. Daar hebben kwetsbare kinderen, jongeren en hun ouders recht op.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen