zondag 26 mei 2024
spot_img

Beklimming Mont Ventoux 2023

Daar gingen Beitske Laan en Amanda Almahfoud richting Bedion Frankrijk. Met ruim 1045 euro op zak voor het goede doel Stichting de Lotgenoten.

Hiermee worden kinderen, waarvan een van de ouders te kampen heeft kanker, in het zonnetje gezet. Vooral omdat het thuis al genoeg draait om deze ziekte komt er een verwendag waarop de ziekte geen podium krijgt. Waarop alles draait om alles mag en alles kan. Maar vooral genieten van een onbezorgde dag.

Het was een avontuur voor ons. Na een lange busrit zijn we heerlijk in de watten gelegd. Een heerlijke maaltijd stond op ons te wachten. Doordat de weersvoorspellingen slecht waren konden we pas op zaterdag de berg op in plaats van vrijdag. Deze dag hebben we dan ook in een plaatsje dichtbij doorgebracht.

Zaterdagochtend, 21 oktober, om 9.00 uur stonden we klaar om de berg te trotseren.
Het was zwaar. En op sommige stukken echt afzien. Beitske was duidelijk de fitste. En die vloog naar boven. Amanda deed wel een stapje terug. Beide ruim 4 uur gelopen. Boven aangekomen trok de mist weg en hadden we een prachtig uitzicht. Een mooie beloning dus.

We hadden 2 Andijker vlaggen geleend. Die konden we verkopen voor 100 euro. We gaan nu 2 nieuwe vlaggen regelen om te zorgen dat we de 100 euro op de juiste plek krijgen.
Maar de beste beloning gaat naar stichting de Lotgenoten. De voorlopige tussenstand is 5500 euro. In januari krijgen we de definitieve uitslag.
Via deze weg willen we alle sponsers bedanken voor zijn/haar gulle gifen. Via de site van de stichting de Lotgenoten is er meer informatie te vinden.

Volgend jaar willen we weer naar boven voor dit goed doel.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen