maandag 15 juli 2024
spot_img

Belastinginvullers gevraagd

Maart en april zijn drukke maanden. Het zijn de maanden waarin de belasting moet worden ingevuld. Veel mensen vinden het makkelijk, met die voor- ingevulde aangifte, die bij de belastingdienst gedownload kan worden.
Maar wat, als je geen computer hebt, of je bent er niet handig mee. Of, en dat komt heel vaak voor: je begrijpt niet precies wat er gevraagd wordt en nog minder: wat kun je aftrekken.
Voor die mensen is er de belastinginvuller van de ouderenbond.

In de gemeente Medemblik werken een aantal belastinginvullers, maar dat aantal willen we graag uitbreiden.
Voelt u zich maatschappelijk betrokken en wilt u graag iets betekenen voor uw oudere medemens? Dan is werken als belastinginvuller bij de ouderenbonden van Medemblik misschien iets voor u. Om u te helpen zijn er cursussen, zowel van de bonden als van de belastingdienst.
De invullers werken volgens de Landelijke richtlijnen belastingservice ouderenbonden. Dat betekent dat wij werken voor mensen met een verzamelinkomen tot € 35.000,- (als u alleenstaand bent) of tot € 50.000,- (als u gehuwd of samenwonend bent)?
De belastinginvuller werkt op basis van vrijwilligheid. Wel zal de invuller gemaakte onkosten, zoals reis- , kopieer- en printkosten in rekening brengen. De vergoeding zal overigens nooit meer bedragen dan ongeveer € 10,- per huishouden.
Om ook in de toekomst aan de vraag naar belastinginvullers te kunnen voldoen is het van groot belang dat de afdelingen over voldoende enthousiaste vrijwilligers beschikken.

Wilt u meer hierover weten?
Neem dan contact op met de afdeling van een van de ouderenbonden bij u in de buurt of het secretariaat van de SOM: seniorenNKL@ziggo.nl . tel.nr. 0229 201519.

 

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen