zondag 26 mei 2024
spot_img

Beldershof zet de bloemetjes buiten

De winkeliers en horecaondernemers in Andijk slaan de handen ineen om het winkelgebied van Andijk te versterken. Een mooie eerste aanzet vormen de plantenbakken aan de lantaarnpalen voor winkelcentrum Beldershof.

Op initiatief van Jeroen en Monique van DA Drogisterij Vroegop is een centrummanager in de arm genomen en zijn er brainstormsessies georganiseerd voor winkeliers en horecaondernemers. Dit om met elkaar na te denken over hoe in Andijk de onderlinge samenwerking en de aantrekkingskracht van het winkelgebied en de horeca kan worden vergroot. Jeroen Vroegop: “Het is goed om te zien dat er nu een concreet actieplan ligt. Een vitale, bruisende middenstand is immers essentieel voor de leefbaarheid van Andijk.”

Aan de slag
Voor de uitvoering van het project is budget nodig. “De bloembakken, maar ook andere actiepunten uit ons plan, worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van uit het Ondernemersfonds, de SOM. Daar zijn wij heel blij mee. Het geeft ons net dat ene zetje om aan de slag te kunnen”, stelt de ondernemer.

SOM
De SOM staat voor Stichting Ondernemersfonds Medemblik, een subsidiepot voor en door ondernemers in de hele gemeente Medemblik die gevoed wordt via de onroerende zaakbelasting. Initiatieven die een gezamenlijk belang dienen en die gezamenlijk door ondernemers worden op gepakt, komen in aanmerking voor een bijdrage uit het fonds.

Winkelen & eten in Andijk
Ook het organiseren van leuke evenementen en gezamenlijke acties staan op het programma. Om het lokaal winkelen en uit eten gaan te promoten, is bovendien een logo ontwikkeld.

Vroegop: “Op deze manier samen aan de slag gaan, geeft energie.”
Lachend: “Binnenkort maken we op ludieke wijze ons logo bekend. Hoe we dat doen, verklap ik nog niet.”

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen