dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Belevingsvlucht over Andijk is niet representatief.

Maria Weeber: Om half zeven i.p.v. 4 uur kwam er een Boeing op 1830 meter overvliegen over Andijk. Er waren veel mensen om 16 uur aanwezig maar rond half zeven was er nog maar een handjevol toeschouwers.
Het was noorderwind en mooi weer, beetje vochtig. Het geluid van de Boeing viel erg mee, het was ongeveer 50 DB. Het stijgingspercentage ging erg geleidelijk. Vaak heeft Andijk westenwind dus dan zou het geluid van het vliegtuig richting IJsselmeer gaan. Dat is goed nieuws voor Andijk. Maar: het was een leeg toestel: dan produceert het veel minder geluid. Met 20.000 kilo bagage en mensen erin zal het geluid 65 BD worden (volgens de MER)
Ook is een enkel vliegtuig niet representatief. Pas bij meerdere weertypen kunnen er conclusies worden getrokken
De actiegroep blijft bij hun standpunt dat de laagvliegroutes niet boven West Friesland moeten vliegen: het is onveilig. Eerst moet het luchtruim nieuw worden ingedeeld.
Men kan via www belevingsvlucht.nl zijn/haar mening geven aan het ministerie van I en W. Helaas zal de mening niet worden meegenomen in de besluitvorming. De actiegroep heeft al gereageerd met de volgende mening:
De vertraging van 3.5 uur tekent de inzet en fouten van het ministerie en de uitspraak dat het er niet toe doet wat of hoe men reageert: het zal op de besluitvorming geen invloed hebben. Dit is meer dan onthutsend in respectloosheid naar inwoners

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen