dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Belevingsvlucht vliegt 30 mei toekomstige naderings- en vertrekroutes Lelystad Airport

Op woensdag 30 mei tussen 15.30 en 20.30 uur (met uitloop naar 21.30 uur) vindt de belevingsvlucht van de vliegroutes Lelystad Airport plaats. Bewoners en andere betrokkenen uitten in het najaar van 2017 de wens een belevingsvlucht op de vliegroutes uit te voeren. Met een regiegroep, heeft in een aantal bijeenkomsten afstemming plaats gevonden over de wijze waarop de belevingsvlucht zal worden uitgevoerd, de beleving van omwonenden en recreanten wordt uit gevraagd en het geluid wordt op een aantal punten gemeten.

Doel belevingsvlucht
Het doel van de belevingsvlucht, die wordt gefaciliteerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, is dat bewoners en recreanten van de gebieden onder de vliegroutes Lelystad Airport het geluid van een vliegtuig in hun eigen omgeving kunnen ervaren. Uitgangspunt is dat de belevingsvlucht in principe alle naderings- en vertrekroutes van Lelystad een keer vliegt. Delen van de routes overlappen en daarom kan het voorkomen dat enkele punten vaker overvlogen worden.

Informatie over de belevingsvlucht is ook beschikbaar op www.belevingsvlucht.nl.

OPROEP
De actiegroep tegen laagvliegroutes in West Friesland roept op: Kom op 30 mei om 15.30 naar de spaarbekkens in Andijk, op de dijk.
Beleef zelf hoe het is als er een vliegtuig overkomt op 1830 meter. Via metingen bedraagt het geluid van een overgaand vliegtuig op die hoogte; 55 dB. Als het optrekt naar de snelweg van Schiphol wordt het een ander verhaal Dan is het 65 tot 70 dB. Er wordt geluidsmeetapparatuur opgesteld, dus we kunnen het ter plekke registreren.
Info Maria Weeber: maria weeber@me.com

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen