woensdag 24 juli 2024
spot_img

Beloning voor gouden tip gestolen schilderijen en voorwerpen oude stadhuis Medemblik

De gemeente Medemblik looft een beloning van € 10.000 uit voor de gouden tip die leidt naar het terugvinden van de gestolen voorwerpen uit het oude stadhuis van Medemblik.
Afgelopen weekend werd bekend dat er is ingebroken in het voormalige stadhuis aan de Dam in Medemblik. Er zijn in ieder geval zes schilderijen geroofd. Verder zijn er ook een aantal andere objecten gestolen, waaronder een kroonluchter en een barometer.

Wethouder Jeroen Broeders: “We hebben vele hartverwarmende maar ook bedroefde reacties ontvangen. De diefstal gaat mensen echt aan het hart. Deze kunstwerken zijn voor onze gemeente zo belangrijk, dat we alles op alles willen zetten om ze terug te vinden. Daarom hebben we besloten een beloning uit te loven van maximaal € 10.000 voor ‘de gouden tip’.”

Emoties
De diefstal maakte zichtbaar wat los bij iedereen. Zo beschreven historici Mark Raat en Peter Swart, die jaren onderzoek hebben gedaan naar de gestolen schilderijen, in de media de historische waarde van het schilderij van koning Radboud. Gildegids Jan Vrugt uit Twisk vertelde over het verhaal van de barometer. Door hen werd duidelijk gemaakt hoezeer deze objecten onlosmakelijk verbonden zijn met de geschiedenis van de gemeente Medemblik.

Tips
Tipgevers kunnen terecht bij kunstroof@medemblik.nl. De tips worden in overleg met de politie beoordeeld.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen