donderdag 18 april 2024
spot_img

Ben jij wie en hoe je wilt zijn?

Gerard Hoek werkt al jaren met cijfers. “Op school was ik altijd al goed met getallen. Heel vanzelfsprekend koos ik ook mijn studie en later mijn werk in die richting. Lange tijd voelde dat prima. Zes jaar geleden merkte ik dat het nodig was om mijzelf ook op andere vlakken meer te ontwikkelen.”

Gerard begon met een driejarige opleiding bij Phoenix in Utrecht. “Die opleiding ben ik gestart vanuit de behoefte om mezelf te (her)ontdekken en te begrijpen waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt. Hoe ik ben gekomen waar ik nu ben en ook beter inzicht te krijgen in waar ik heen wil. Het was een geweldige ervaring en de eerste aanzet naar mijn nieuwe bedrijf. Met coaching en persoonlijke begeleiding ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging nobco.”

Koers en Richting
Mensen ervaren bijna allemaal obstakels en tegenslag en raken soms gefrustreerd als iets niet lukt. Dat hoort bij het leven. “Als die zaken je tegenhouden en beperken, in de weg staan van verdere ontwikkeling of persoonlijke groei, dan kan het verstandig zijn daar met iemand over te praten. Samen kijken naar wie je bent en hoe dat zo komt, waar je staat en waar je heen wilt,” licht Gerard toe. “Welke doelen wil je bereiken en welk pad zou daarheen kunnen leiden? Een frisse blik -van iemand anders dan een vriend of familielid- kan heel verhelderend zijn. Dat is wat ik met coaching doe, zorgen dat jij weer op koers komt en de juiste richting kiest.”

Je plek
Iedereen is anders. Dat begint al met de plek waar je geboren wordt. “Niet alleen of dat in een drukke stad is of op het rustige platteland, maar ook je plek in de kinderrij als oudste, middelste of nakomertje bepaald mede wie en hoe je bent.”

Stel je vraag
“Hoe lukt het me nu de volgende keer wel om… ?” Iedereen die ergens mee zit kan baat hebben bij coaching. Gerard: “Wij kunnen samen op zoek naar antwoorden en werken juist aan wat je wél wilt. Alles draait om de juiste balans vinden tussen doen, denken en voelen. Vanuit mijn opleiding heb ik de juiste handvatten gekregen om zowel op de taak-as als op de gevoels-as de juiste vragen te stellen om je tot jouw eigen antwoorden te laten komen.”

Die kei is niet van mij
Gerard laat mensen graag fysiek ervaren welke ballast ze met zich mee dragen. “Deze kei is één van de hulpmiddelen daarvoor. Iedereen heeft bagage en daar is op zich niks mis mee, maar als dat ballast wordt die jou beperkt of elders thuishoort, dan helpt het als je dat leert loslaten. Door de kei te dragen en letterlijk weg te kunnen leggen ontstaat een gevoelservaring die veel sterker beklijft dan wanneer iets tegen je wordt gezegd.”

In contact komen
Voor coaching en persoonlijke begeleiding zijn momenteel nog enkele plaatsen beschikbaar. Gerard is telefonisch te bereiken op 06 -17 49 26 80 of via mail op ­gerard@koersenrichting.nl. Zie ook www.koersenrichting.nl voor meer informatie.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen