maandag 22 april 2024
spot_img

Benefietconcert – Wervershoof

Op dinsdag 13 juli zal een benefiet-orgelconcert worden gespeeld in de Sint Werenfriduskerk te Wervershoof, door Jan van der Leek.
De opbrengst is bestemd voor de restauratie van de kerk, die onlangs is voorzien van nieuwe leien op het dak. Daar wordt wel subsidie voor verstrekt maar er moet ook een deel van de kosten d.m.v. acties worden gefinancierd. Onlangs konden belangstellenden een oud stukje lei met daarin een gegraveerde afbeelding van de kerk kopen.

Jan van der Leek is al sinds 1984 als organist verbonden aan het orgel van de Sint Werenfriduskerk. Hij studeerde orgel bij Hans van Nieuwkoop aan de Muziekpedagogische Akademie te Alkmaar. Ook behaalde hij daar zijn akte koordirectie. Als dirigent was hij verbonden aan de koren van de Sint Werenfriduskerk, en ook aan verscheidene andere koren in Noord-Holland.

Op het programma staan orgelwerken van drie 17e/18e-eeuwse barok- componisten: Raison, Boely en Buxtehude, en drie 19e-eeuwse romantische componisten: Saint-Saëns, Reger en Schumann. Aanvang: 20.00 uur. Toegang € 10,-, kinderen gratis.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen