maandag 24 juni 2024
spot_img

Benefietdiner bij IJgenweis voor Maasai jongeren

Restaurant IJgenweis in Boven-karspel organiseert een uitgebreid diner voor het onderwijsproject in Kenia van The Style Foundation. Op zaterdag 10 maart zorgen de koks voor de lekkerste gerechten. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Marco Nooder werd als ondernemer en als mens geraakt door wat The Style Foundation doet in Kenia. Hij hoorde over de manier waarop Maasai jongeren kansen werden geboden. “In oktober 2017 ben ik zelf naar Kenia geweest om het project te bezoeken en dat heeft me nog gemotiveerder gemaakt om deze vorm van hulp te steunen!”

Andere wereld
In Kenia leven de Maasai vaak volgens de regels en gewoonten van hun voorouders. De wereld verandert echter heel snel. De jongeren kunnen of in de oude gewoonten blijven meedraaien of kiezen om mee te ontwikkelen met de rest van de wereld. Dat betekent dat zij opgeleid moeten worden voor beschikbare banen in de regio, zoals werken in en rondom de lodges, in de horeca en de toeristensector. Daarvoor moeten ze de Engelse taal leren en vakopleidingen kunnen volgen.

Geld en koeien
Om mee te kunnen draaien in de moderne wereld en een nieuw vak leren is scholing nodig, maar opleidingen zijn er nauwelijks. Daarbij kost scholing geld. In een land waar koeien je rijkdom zijn levert dat de nodige uitdagingen op. “Toch zie ik vooral kansen,” vertelt Marco. “The Style Foundation heeft een website waar alles heel uitgebreid terug te lezen valt. In het kort komt het erop neer dat elk jaar twintig jonge Maasai de kans krijgen om de één jarige opleiding te volgen. Daarnaast lopen zij stage. De kosten van de opleiding worden deels door The Style Foundation en deels door de Maasai zelf gedragen. De opleiding is dus niet gratis en daarom zijn de deelnemers echt gemotiveerd.” Kijk op www.thestylefoundation.nl voor alle informatie.

Donatie SAB Catering keukenmateriaal
Naast geld is er ook veel materiaal nodig. Van keukenmessen en pannen, tot kleding en fornuizen. “SAB Catering heeft ook de nodige materialen gesponsord. Juist omdat dit een horeca gerelateerde vakopleiding is waar je de mensen van daar helpt om in hun eigen regio werk te vinden waarmee ze zichzelf en hun familie kunnen onderhouden spreekt zo aan.”

Benefietdiner
Op zaterdag 10 maart kunt u genieten van een 4-gangen fijnproevers diner. De koks van restaurant IJgenweis in het Streekbos in Bovenkarspel halen alles uit de kast om u van een heerlijk diner te voorzien. De opbrengst gaat naar het Maasai Education Centre in Kenia. Het is een geheel verzorgde avond met live muziek en veel informatie over het project.

Vooraf aanmelden noodzakelijk
Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer snel! Vanaf 17.30 uur bent u van harte welkom bij restaurant IJgenweis. Om 18.00 uur gaat het diner van start. De verwachting is dat het diner tegen 22.00 uur afgelopen zal zijn. De kosten voor het diner, inclusief een bijpassend wijnarrangement, zijn 55 euro per persoon. Het is noodzakelijk dat u zich vooraf aanmeldt.
Dat kan via www.thestylefoundation.nl of per mail info@destijl.nl of telefonisch 0229 281900. Vermeld daarbij uw naam, telefoonnummer, mailadres en het aantal personen.

Restaurant IJgenweis vindt u op Veilingweg 21 in Bovenkarspel.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen