zaterdag 13 april 2024
spot_img

Berend Botje benadrukt het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling

Traditiegetrouw vinden in januari de Nationale Voorleesdagen plaats, die van start gaan met het Voorleesontbijt op woensdag 24 januari. Op alle locaties en bij de gastouders van Kinderopvang Berend Botje werd er van het Voorleesontbijt een groot feest gemaakt. Kinderen mochten in pyjama naar de opvang komen en tijdens het ontbijt werd er voorgelezen. Niet alleen door de pedagogisch medewerkers en gastouders maar ook door burgemeesters, vaders, moeders, opa’s, oma’s en zelfs door Elsa van Frozen.

(Voor)lezen bij Berend Botje
Met de deelname aan de Voorleesdagen, die plaatsvinden van 24 januari tot en met
3 februari 2024, wil Berend Botje het belang van (voor)lezen benadrukken. “Bij Berend Botje besteden we veel aandacht aan de taalontwikkeling van kinderen”, vertelt directeur Gaby Alberts. “Voorlezen is een vast onderdeel van de dag op onze locaties en bij onze gastouders. Wist je dat elke dag lezen de woordenschat, de taalvaardigheid en het concentratievermogen van kinderen vergroot? Daarnaast is voorlezen gewoon heel erg leuk; het is een fijn en rustgevend moment op een soms drukke dag.”

Taalakkoord en Westfries Bondgenootschap tegen Laaggeletterdheid
Berend Botje is lid van het Taalakkoord en van het Westfries Bondgenootschap tegen Laaggeletterdheid. Op die manier draagt zij actief bij aan het signaleren en verminderen van laaggeletterdheid in West-Friesland.

Meer informatie
Meer weten over kinderopvang bij Berend Botje? Ga naar berendbotje.nl of bel naar 088-2337000.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen