zaterdag 13 april 2024
spot_img

Bessie exposeert kleur, structuur en vormgeving

De Schilderskring Bessie bestond in 2020 veertig jaar, maar vanwege corona werd deze mijlpaal dit jaar deze mijlpaal gevierd. De leden zitten dit jaar te trappelen om na twee jaar weer hun gemaakte schilderijen te mogen exposeren.
De schilderskring bestaat uit een groep van amateur kunstenaars uit Andijk, Hoogkarspel, Lutjebroek, Grootebroek, Bovenkarspel, Hoorn en Hem.
De groep stimuleert en inspireert elkaar naar een steeds hoger niveau. Op beide kerstdagen, zondag 25 en maandag 26 december 2022 is deze bijzondere expositie te bezoeken in het prachtige monumentale kerkje “Bessie”, P.J. Jongstraat 85 te Lutjebroek.
Kleur, structuur en vormgeving

De leden van de schilderskring hebben elkaar door de jaren heen gestimuleerd bij hun schilderijen. Naast het spelen met kleur worden steeds verschillende onderwerpen gekozen. Daarbij is ook de structuur van de gebruikte materialen en de vormgeving van belang. Deze expositie kunt u genieten van abstracte schilderijen met mooie heldere kleuren, idyllisch landschappen en dorpsgezichten waar je in weg kan dromen. Ook de blik van een dier of een portret dat een emotie oproept of de elegantie van danseressen is op het doek gevangen. De diverse werken zijn gemaakt met acryl, aquarel, olieverf en pastel. Er zijn ook nog torso’s die prachtig zijn beschilderd, men kan ze kopen en de opbrengst is voor een goed doel.

Wekelijkse inspiratie
De groep van de Schilderskring Bessie (thans 22 leden) komt al jarenlang wekelijks op de donderdagavonden bij elkaar in het kerkje ‘Bessie’. “We inspireren elkaar, zoals je dat ook bij de professionele schilders in het verleden hebt gezien.” Bij de schilders inmiddels bekend is het buitenschilderweekend, dat dit jaar plaatsgevonden heeft in Zevenaar in Gelderland. Hiervan zullen ook een paar werken te zien zijn. Het schilderen in de buitenlucht vereist, mede door het veranderende licht, een geheel aparte opzet en techniek.

Te kijk en te koop
Hopelijk bent u nieuwsgierig geworden. De leden van de Schilderskring Bessie zijn op hun beurt ook zeer nieuwsgierig naar de reacties van de mensen met betrekking tot de gemaakte kunstwerken. Een groot deel van de schilderijen/ torso’s zijn te koop.

Kom, kijk en geniet
De expositie is op beide kerstdagen, dus zondag 25 en maandag 26 december 2022. De openingstijden zijn van11.30 tot 17.00 uur. Door middel van een loterij kunnen bezoekers in het bezit komen van één van de twee daar tentoongesteld
en aangewezen kunstwerken. Contactpersoon: M. Hof, tel. 06-55 91 39 05. Uiteraard kunt u, voor wat meer achtergrondinformatie, eens een kijkje nemen op de wekelijkse bijeenkomst op de donderdagavond, van 19.30 uur tot 10.00 uur, in het genoemde kerkje.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen