dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Bestuur Jongerencentrum The Future zoekt opvolging!

Aan de Sportlaan 1 is jongerencentrum The Future gevestigd. Een gezellig onderkomen voor jonge mensen die zich vervelen of elkaars gezelschap opzoeken. Zij kunnen daar aan de bar zitten, muziek draaien, gamen, televisie kijken of gezellig kletsen.
Het jongerencentrum is geopend voor iedereen op maandagavond en op vrijdag vindt de GSoos hier onderdak. In 2014 werd Jongerencentrum The Future opgericht door een groep enthousiaste jongeren en de GSoos is sinds 2016 actief.
Inmiddels zijn de jongeren dit hebben vlot getrokken volwassen en druk met werk, carrière en/of gezin en het huidige bestuur heeft dan ook een tijd geleden al aangegeven te willen stoppen.
Echter, het valt niet mee om geschikte opvolgers te vinden. En dat zou jammer zijn want hoewel de gemeente Medemblik er alles aan is gelegen het jongerencentrum te faciliteren en financieel te ondersteunen, voor een avond per week is dat gewoonweg niet haalbaar.

Wat nu?
In ieder geval wordt gezocht naar een nieuw, al dan niet tijdelijk, bestuur tot aan het einde van dit jaar. Daarna kunnen we bekijken hoe en in welke vorm we in de toekomst verder kunnen. Want het stopzetten van deze trein zou eeuwig zonde zijn.
We zoeken een nieuw bestuur, mensen van een jaar of 16 met verantwoordelijkheidsgevoel. Een groep van 4 die gezamenlijk het bestuur vormt, twee keer per week de deur openzetten, initiatieven ontplooien en evenementen organiseren en die ten minste tot aan het einde van het jaar actief is.
Natuurlijk hoeft dit bestuur het niet alleen te doen, het krijgt ondersteuning bij de administratieve gang van zaken (subsidie, administratie, inkoop enz.) en ook bij het formeren en structureren van het bestuur krijgt het ondersteuning.
We hebben tot 1 juni de tijd om een nieuw bestuur bij elkaar te krijgen. Lukt het niet, dan gaat de deur, ook voor de GSoos, helaas op slot en is het einde oefening.

Lijkt het je wat of wil je wat meer weten? Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Edith Hartog. Telefoon 0228-593755, 06-53675235 of e-mail info@edithhartog.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen