donderdag 18 april 2024
spot_img

Bestuur Stichting Kerstactie Westfriesland stopt na 10 jaar Nog één keer knallen tijdens jubileumeditie

De decembermaand komt langzaam weer in zicht. Wat zou het fijn zijn als we de feestdagen weer kunnen vieren zonder allerlei beperkende maatregelen! Naast gezellig samenzijn met familie en vrienden denken we daarbij natuurlijk aan overvloedig eten en drinken. Iets wat voor veel gezinnen echter niet zo vanzelfsprekend is. Zij leven rond de armoedegrens en ondervinden hiervan dagelijks de gevolgen, die zeker voor de kinderen vaak schrijnend zijn. Zonder ontbijt naar school, geen geld voor een winterjas en niet kunnen sporten met vriendjes; het zijn maar enkele voorbeelden. De kerstdagen zijn voor deze kinderen niet anders dan alle andere, want ook in december hebben hun ouders grote moeite om rond te komen.

10-jarig jubileum en tevens laatste editie
Stichting Kerstactie Westfriesland zorgt sinds 10 jaar voor een lichtpuntje door Westfriese gezinnen in een moeilijke financiële positie rond de kerstdagen een goedgevuld kerstpakket aan te bieden. Het pakket is vooral gericht op kinderen en bevat naast de dagelijkse levensmiddelen natuurlijk lekkere dingen, enkele verzorgingsartikelen en zelfs kleine cadeautjes. Om diverse redenen heeft het zeskoppige bestuur besloten dat deze jubileumeditie de laatste keer is dat de actie wordt georganiseerd. We zijn super trots op wat er de afgelopen 10 jaar is bereikt en op zijn Westfries gezegd is het nu ‘mooi weest’. Een groot woord van dank gaat naar alle enthousiaste vrijwilligers en sponsoren die betrokken zijn geweest bij de stichting. Zonder hun hulp en steun hadden we de actie niet kunnen realiseren en vele kinderen die in armoede opgroeien hebben we op deze manier toch mooie herinneringen aan het kerstfeest kunnen geven!

Inschrijving binnenkort van start
Maar natuurlijk willen we niet met stille trom vertrekken en hopen we op een
succesvolle laatste editie!
Op 24 september is de inschrijving start gegaan. Via het formulier op de website kunnen gezinnen zich zo lang de voorraad strekt aanmelden voor een pakket, dat op maat wordt samengesteld. Een gezin moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen:
– Woonachtig zijn in Westfriesland (zie de website voor de lijst met woon- plaatsen)
– Er moet minimaal 1 kind tot en met 14 jaar thuis wonen
– Er moet worden aangetoond dat men afhankelijk is van bijstand, schuldsanering of Voedselbank.
Sponsoring en steun is ook voor deze laatste editie nog van harte welkom.
Contact en meer info: info@stichtingkerstactiewestfriesland.nl | www.stichtingkerstactiewestfriesland.nl
Facebook: www.Facebook.com/Stichtingkerstactiewestfriesland

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen