dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Bestuur zwembad de Weid is er klaar voor!

Normaliter zou buitenzwembad de Weid begin mei zijn deuren openen voor zwemliefhebbers. Het COVID-19 virus en de bijbehorende beperkende regels maakte het onzeker of het zwembad überhaupt open zou kunnen. Het bestuur moest keuzes maken. Gaan we open of niet?

Voordat er gezwommen kan worden zal het zwembad gevuld en verwarmt moeten worden (dat duurt ongeveer 3 weken). “Er zijn momenten geweest dat we het somber inzagen en bang waren het hele seizoen gesloten te blijven. Toch zijn we door gegaan met onderhoud en voorbereidingen. Zodra we hoorden dat sporten –voor de jeugd- weer mocht, hebben we de knoop doorgehakt en is meteen de watertoevoer opengedraaid!”

Er het beste van maken
Het grote bad is inmiddels gevuld en het kleinere bad is nu aan de beurt. Het gebruik van de baden gaat wél gepaard met strenge regels om ieders veiligheid te kunnen waarborgen. “We moeten ons houden aan de wet, aan het vastgestelde zwembadprotocol én we hebben een aantal aanvullingen gemaakt in ons eigen protocol. Heel veel geregel, maar we denken een mooie manier te hebben gevonden om zoveel mogelijk doelgroepen ook in deze bijzondere tijd zwemplezier te kunnen geven. “Eindelijk vrolijke gezichten in het bad. Maar we moeten noodgedwongen weer terug naar alleen zwemmen, dat is een teleurstelling voor ons allemaal. Helaas is het niet anders, dus laten we er samen het beste van maken!”

Zoveel mogelijk doelgroepen
Zwemlessen in allerlei varianten, zoals ABC en ook Snorkelles en Aquafit kunnen gestart worden. Ook banenzwemmen wordt mogelijk, echter met slechts 15 mensen tegelijkertijd. Recreatief zwemmen kan in twee baden met een maximum van 30 personen. “Zodra we weer meer mogen en we merken dat we de veiligheid op deze manier kunnen garanderen, kunnen we opschalen.”

Alleen met abonnement
Een belangrijke nieuwe regel is dat er alleen gezwommen kan worden door mensen met een abonnement. Er zijn dus geen dagkaarten meer te koop. Spontaan gaan zwemmen omdat het mooi weer is, is nu niet mogelijk. “Ook in het zwembad moet gepaste afstand gehouden worden. Dat is alleen mogelijk als we een beperkt aantal mensen toegang geven. Daarom hebben we abonnementen voor vaste dagen. De volledige uitleg en keuze mogelijkheden vindt u op de website. Daar kunt u vanaf vandaag uw abonnement bestellen.”

Helaas deels dicht
Voorlopig is het zwembad op maandagen gesloten. Het grasgedeelte en dus ook de airtrampoline zullen vaak afgesloten zijn. Ook de kiosk zal niet altijd open zijn en toiletgebruik moet tot een minimum beperkt worden. Het zwembad is vooral geopend voor zijn hoofdfunctie: zwemmen!

Gezellige BONUS-uren
Zijn er dan alleen maar regels en beperkingen te melden? Nee, zeker niet! Op woensdagmiddag vanaf 15.30 uur en zaterdag en zondag tussen 17-18 uur zal het zwembad open zijn voor de zogenaamde BONUS-uren. Alleen toegang voor kinderen tot en met 12 jaar, die in het bezit zijn van een zwemdiploma. “Zij hoeven geen afstand van elkaar te houden en dan kunnen we maar liefst 60 kinderen kwijt. Ook de airtrampoline kan dan gebruikt!”

Wijzigingen
“We hopen natuurlijk dat we ons in heel Nederland zo goed aan de regels houden, dat er steeds meer versoepeling van de regels mogelijk is. We zullen dan ons protocol zeker aanpassen! Die wijzigingen laten we u weten via de website en facebookpagina en middels publicaties in de Andijker. We hopen op uw begrip en medewerking en dat we u allen, weliswaar iets later dan gehoopt, het nodige zwemplezier kunnen bieden.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen