Ben je nieuw in Nederland, val je onder de oude inburgeringswet (2015-2021) en wil je beter leren lezen, schrijven, rekenen? Of wil je handiger worden met de mobiele telefoon of computer? Lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen, of mee te doen met een activiteit zodat je meer in contact komt met anderen én de Nederlandse taal leert? Bij Taalpunt Medemblik word je geholpen bij het vinden van taalaanbod dat bij jou past.

De zeven gemeenten van West-Friesland zetten met het pilot project ‘Taalboost’ extra in op taalversterking. Hiermee kun je, als je onder de oude inburgeringswet valt, extra hulp krijgen om je voor te bereiden voor je inburgeringsexamen. Dit gebeurt onder coördinatie van Taalhuis Westfriesland, onderdeel van Vrijwilligerspunt Westfriesland, in samenwerking met de taalaanbieders en maatschappelijke organisaties in de regio.

De Taalpunten hebben als doel het taalniveau van de inburgeraars die onder de oude wet vallen, te verbeteren. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van taalmaatjes kan er geoefend worden met het spreken van de Nederlandse taal. Meer mensen ontmoeten? Dat kan door te gaan sporten bij een sportvereniging, een leuke hobby te vinden, of als vrijwilliger te gaan werken bij een maatschappelijke organisatie. Ben jij bijna klaar met je inburgeringscursus en wil je doorleren? Taalpunt helpt met de doorverwijzing naar een passende taalopleiding. De wens van de deelnemer staat hierbij altijd centraal: Wat wil je leren, waarom en wat heb je nodig? Het Taalpunt helpt!

Taalpunt Medemblik
Taalpunt Medemblik wordt gehuisvest door de Stichting Westfriese Bibliotheken en bevindt zich in de bibliotheek aan de Admiraliteitsweg 2 D in Medemblik. Mariska Woudenberg, coördinator Taalhuis Westfriesland van Vrijwilligerspunt Westfriesland: “Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Met het Taalpunt bieden we deze inburgeraars in Medemblik hulp bij het leren van de Nederlandse taal.”

Bij het Taalpunt wordt samen met de deelnemer gekeken naar wat hij/zij wil bereiken en welk aanbod daar het beste bij past. Zo kan samen een taaltraject op maat worden gevonden. Ken je, of ben je iemand die de Nederlandse taal beter onder de knie wil krijgen? Kom dan langs bij Taalpunt Medemblik!”

Locatie Bibliotheek Medemblik is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 13.30 – 17.30 uur. Op zaterdag van 10.00 – 14.00 uur. Voor vragen over de Taalpunten bel 0229-216499 of mail taalhuis@vrijwilligerspunt.com of kijk op www.taalpunt.com.