dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Bevolkingsonderzoek borstkanker start in Andijk

Alle vrouwen in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar ontvangen eens per 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Vanaf 13 september 2018 kunnen vrouwen uit Andijk weer meedoen, zij ontvangen ongeveer 3 weken voor de afspraak een uitnodiging. De gegevens van de vrouwen ontvangt Bevolkingsonderzoek Midden-West van de gemeente. Het bevolkingsonderzoek is vrijwillig en gratis.

Locatie onderzoekscentrum: parkeerterrein bij zwembad de Weid, Klamptweid 72, 1619 DL Andijk.

Bevolkingsonderzoek
Een goed georganiseerd bevolkingsonderzoek is een belangrijke manier om de sterfte aan borstkanker terug te dringen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden er elk jaar ongeveer 850 vrouwen minder aan borstkanker. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van de borsten. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige zekerheid. Ook kunnen niet alle gevallen van borstkanker vroegtijdig worden opgespoord. Bij klachten wordt geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts. Het is belangrijk om regelmatig mee te doen, ook als bij het vorige onderzoek geen afwijkingen zijn gevonden.

Veel voorkomende vorm van kanker
Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ongeveer 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door de ziekte in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. Van elke 1.000 onderzochte vrouwen is bij ongeveer 25 vrouwen aanvullend onderzoek nodig in het ziekenhuis om vast te stellen of werkelijk sprake is van borstkanker. Bij ongeveer 7 op de 25 van de naar het ziekenhuis verwezen vrouwen wordt inderdaad borstkanker vastgesteld. www.bevolkingsonderzoekmidden-west.nl.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen