dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Bewust toeleven naar Pasen

Terwijl in het zuiden van ons land het carnaval weer losbarst, start de veertigdagentijd bij ons zonder dat we er al te veel erg in hebben. Dat het straks weer Pasen is, zien we hier vooral aan de paaseieren die in de winkels liggen.

Het is mooi om bewuster toe te leven naar Pasen en stil te staan bij wat God door Zijn zoon Jezus Christus voor ons heeft gedaan. Dat is heel veel!

In zijn bekende boek Het wonder van het Kruis neemt Wilkin van de Kamp de lezer op indrukwekkende wijze mee naar de zeven momenten waarop het bloed van Jezus vloeide en wat de betekenis daarvan kan zijn voor ons leven. Vind je het mooi om (naar keuze de korte of langere versie van) Het wonder van het Kruis samen met anderen te lezen en te bespreken en bewust toe te leven naar een van de mooiste feesten van het christendom, dan kan dat op de vrijdagavonden in de veertigdagentijd.

Tijdens zes avonden bekijken we een filmpje van Wilkin van de Kamp over een van de zes wonderen van het kruis en gaan we in gesprek over het wonder dat centraal staat. Ter verdieping kun je in de week die volgt het bijbehorende hoofdstuk uit de glossy De zeven wonderen of het boek Het wonder van het Kruis lezen. De bijeenkomsten vinden plaats op 16 & 23 februari en 1, 8, 15 & 22 maart van 19.30-20.30 uur in de Torenzaal van de Gereformeerde kerk. Jong en oud is van harte welkom! Opgave is niet nodig; glossy’s zijn beschikbaar.

Voor meer informatie:
tel. 06-20 84 31 12.

Namens de taakgroep Onderwijs & Toerusting van de Gereformeerde kerk, Middenweg 4.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen