vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Bezoek van Sinterklaas en de pieten in Andijk!

Afgelopen zaterdag was het groot feest in Andijk. Sinterklaas en zijn pieten zijn in Nederland aangekomen en brachten uiteraard ook een bezoek aan ons mooie dorp Andijk.
Rond de klok van 17.00 uur arriveerden de Sint en zijn Pieten in een grote stoet met verlichte old-timers, motoren, een tuk-tuk en vele andere bijzondere voertuigen. Uiteraard reed de Sint samen met hoofdpiet op zijn verlichte koets met paard.

De optocht langs de dijk. Foto Rob de Jong

Helaas werkten de weergoden niet helemaal goed mee en was het een regenachtige en koude intocht, maar dat mocht de pret niet drukken. Vele kinderen en ouders verwelkomden Sinterklaas en de Pieten aan de kant van de weg. Mooi verlichte straten, versierde tuinen, hier en daar een warm haardvuurtje en warme chocolademelk voor de Pieten. Sinterklaas was zeer verrast met dit warme welkom in het sfeervolle Andijk.
Vanaf de Gedeputeerde Laanweg reed de stoet Plan Zuid in. De prachtig verlichte stoet reed langs de Piramideschool en stak de Kleingouw over door de Klamptweid. Daarna reden ze over de Beldersweg, de Middenweg, de Kleingouw, De Fruittuinen, Hoekweg, Kleingouw, Dijkweg, Molenweg en als eindpunt Dorpshuis Cultura.
Overal aan de kant van de weg stond kinderen te zwaaien en te dansen op de muziek die door de Pietenband werd gespeeld. Het was geweldig om te zien en te horen.
Gelukkig kon Sinterklaas, ondanks het weer, de tijd nemen om af en toe van zijn koets af te stappen om een handje te geven aan de kinderen of om even gezellig te kletsen. Bij het winkelcentrum aan de Middenweg en aan de Kleingouw nabij de Burgemeester Doumastraat was het een gezellige drukte.

Sint en Piet. Foto Corina Sas

Sinterklaas en zijn Pieten zijn erg blij dat ze Andijk hebben mogen bezoeken en zijn vooral blij met alle lachende en blije gezichten.
De komende weken blijft Sinterklaas natuurlijk nog in het land en ook in Andijk. De tijd van schoentjes zetten, gezelligheid en natuurlijk ook pakjesavond.

Als je jouw schoen zet, vergeet dan niet om een wortel in je schoen te doen van Ozosnel. Een bakje water erbij is natuurlijk ook altijd een goed idee.

Namens Sinterklaas wensen wij iedereen een hele fijne Sinterklaastijd toe.
Groeten, Het Sinterklaas comité Andijk

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen