donderdag 18 juli 2024
spot_img

Bidden en fietsen voor Noord-Holland

De Andijker Stichting Antwoord introduceert een unieke actie: The Prayer Chain-Tour. De actie combineert een sportieve uitdaging met gebed voor de provincie: deelnemers fietsen op 22 april mee met de Ronde van Noord-Holland en bidden in de loop van de dag voor punten die kerken in de regio aandragen. Directeur René Timmerman legt uit: “Met de kerkverlating in Nederland zien we dat de geestelijke nood toeneemt. In Noord-Holland vormen christenen nog maar een kleine minderheid. Met onze actie willen we deze mensen met elkaar verbinden en aanmoedigen in hun geloof, en ook bidden dat meer mensen God weer leren kennen.”

De eerste reacties op de nieuwe actie zijn positief. “We hebben al met veel kerken contact gehad en het idee van een gebedsdag voor Noord-Holland wordt heel enthousiast ontvangen”, aldus Timmerman. Verschillende predikanten hebben toegezegd mee te werken om een videoboodschap met dank- en gebedspunten voor de dag aan te leveren. Terwijl de fietsers op 22 april deelnemen aan de Ronde van Noord-Holland, bidden ze in de loop van de dag voor de aangeleverde punten en voor de christenen en kerken in de regio. Ook mensen die niet mee kunnen fietsen, kunnen wel de hele dag meebidden. Om de gebedspunten te ontvangen kunnen zij zich aanmelden voor de Whatsapp-groep die hiervoor in het leven is geroepen.

Gebed in Afrika en Oost-Europa
Stichting Antwoord nodigt enthousiaste fietsers uit het hele land uit om mee te doen. Van het bedrag dat de fietsers voor deelname betalen – 75 euro plus 15 euro extra per volgend gezinslid dat meedoet – worden eerst de inschrijfkosten van het fietsevenement betaald. Wat netto overblijft is bestemd voor de evangelisatieprojecten van Antwoord in Afrika en Oost-Europa. Partnerorganisaties van Antwoord in projectlanden zoals Albanië, Kenia en Ethiopië zijn ook actief bij The Prayer Chain-Tour betrokken: zij bidden op 22 april mee voor Noord-Holland. Voor meer informatie over The Prayer Chain-Tour en aanmelding: www.antwoord.org/prayerchain. Meer informatie: www.antwoord.org.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen