maandag 20 mei 2024
spot_img

Bloesemwandeling en De slijmerds van het Streekbos bij het IVN

Fruitkwekerij ’t Keetje in Lutjebroek is al jaren een begrip als het om vers en lekker fruit gaat. De mooiste tijd om een bezoek aan deze fruittuin te brengen is natuurlijk het voorjaar! Alles staat in volle bloei, afhankelijk van de temperatuur kunnen dat vooral appel-, maar ook peren, pruimen- of kersenbomen zijn.

Zaterdag 28 april om 11.00 uur start een rondleiding o.l.v. de familie De Boer langs de boomgaard, de beleeftuin, de zorgboerderij, het terras en de boerenlandwinkel aan de Kadijkweg 65a 1614 MA Lutjebroek. IVN-gids Heleen Peerdeman gaat o.a. vertellen over de insecten die er voor zorgen dat er in de nazomer weer fruit aan de bomen hangt. Kinderen en (groot)ouders zijn van harte welkom, maar moeten zich voor de bloesemwandeling, de koffie of de lunch vooraf aanmelden bij ’t Keetje, telefoon 0228 562894. De kosten voor de bloesemwandeling zijn € 2,- per persoon.

Wandel mee met IVN West-Friesland. Zondag 29 april kunnen kinderen en (groot)ouders, samen op pad met IVN-gids Theo Neefjes. Vertrek om 14.00 uur vanuit het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Trek uit voorzorg een lange broek aan en dichte schoenen. In de struiken en onder hout is er grote bedrijvigheid van allerlei beestjes. Loeppotjes en zoekkaarten zijn handig om de gevangen beestjes een naam te kunnen geven.

Tuinslak. Foto Toos Brink

Snuffelen naar krioelend spul
Naast slakken zijn er nog allerlei andere diertjes te vinden, denk aan wormen, pissebedden, kevertjes enz. Misschien niet altijd geliefd, maar ze hebben wel een functie in de natuur. Zoals de slakken. Ontdek de kenmerken en overeenkomsten van huis-, boom-, naakt-, en waterslakken en als je ze goed bekijkt met een loepje zijn ze heel bijzonder, van binnen en buiten. Ze hebben ogen op steeltjes en een bijzonder liefdesleven…

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen